ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια για το Πειραματικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus για τη Δημοκρατία

0

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν το 2023 οι εργασίες στο πλαίσιο του Erasmus+ Entrevistas al Pasado: Democracia y Europa hoy. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από το Lycee AGEA Bellevue Assomption Lyon (Γαλλία), το I.E.S. Luis Chamizo Don Benito (BA) (Extremaduara/Ισπανία), το Agrupacion Escuelas De Carvavelos (Carcavelos/Πορτογαλία), το Liceo Cientifico Curie (Tradate/Ιταλία), το Πειραματικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου Πανεπιστημίου Κρήτης (Ρέθυμνο/Ελλάδα) και το ερευνητικό κέντρο Innnovation Frontiers (Αθήνα/Ελλάδα). Μέσα από το πρόγραμμα, οι μαθητές/τριες,  αφού αναζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις χώρες τους, καταγράφουν ερωτήματα που στη συνέχεια τα θέτουν σε περαστικούς. Οι συνεντεύξεις αυτές θα αποτελέσουν το πρωτογενές υλικό ενός ντοκιμαντέρ. Ήδη συλλέχθηκαν συνεντεύξεις από Lyon, Strassbourg, Milano Verona, Ρέθυμνο, Χανιά και Ηράκλειο.

Τον Μάρτιο του 2023 εκπαιδευτικοί του προγράμματος επισκέφτηκαν το Κοινοβούλιο της Μαδρίτης (Congreso de los Diputados)· ενημερώθηκαν για σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα της Ισπανίας αλλά και για νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν ζητήματα ισότητας και προώθησης δικαιωμάτων για όλες τις κοινωνικές ομάδες. Παράλληλα, οργανώθηκαν σεμινάρια και εργαστήρια, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να προωθήσουν στους μαθητές/στις μαθήτριες βελτιωμένες διαδικασίες καταγραφής ήχου και εικόνας και δεξιότητες συνέντευξης στο πλαίσιο ρεπορτάζ.

Τον Απρίλιο του 2023 τα συνεργαζόμενα σχολεία του εξωτερικού επισκέφτηκαν το Πειραματικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου του Π. Κ. και μέσα από 7 συνεργεία κατέγραψαν συνεντεύξεις σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο. Οι συνεντεύξεις στην Κρήτη επικεντρώθηκαν σε θέματα παιδείας και οι μαθητές/τριες έθεσαν  ερωτήματα σχετικά με την εκπαίδευση και την ισότιμης πρόσβασης σε αυτήν.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ