ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Ρέθυμνο

0

Μήνυμα στήριξης του ΚΚΕ που και στο Ρέθυμνο και σε όλη τη χώρα θα αποτελεί τη μοναδική δύναμη εργατικής – λαϊκής αντιπολίτευσης στην επόμενη Βουλή, απέστειλε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος την Δευτέρα 19 Ιουνίου, στην Πλατεία Μικρασιατών. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της Κεντρική Επιτροπής και ευρωβουλευτής του κόμματος.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε η υποψήφια βουλευτής του κόμματος στο νομό Ιωάννα Δακανάλη η οποία τόνισε πως το ΚΚΕ είναι το απάγκιο του φτωχού εργάτη, του εποχικού εργαζόμενου στα κάτεργα του τουρισμού, του μικρομεσαίου αγρότη και κτηνοτρόφου, του αυτοαπασχολούμενου, των αγωνιζόμενων καλλιτεχνών, των υγειονομικών που δεν συμβιβάζονται με την εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας, των εκπαιδευτικών που με χίλια εμπόδια προσπαθούν να μορφώσουν τα παιδιά του λαού. Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται όλα τα αστικά κόμματα είναι για τους λίγους καθώς για το λαό μεταφράζεται σε διαλυμένα ωράρια και εργασιακές σχέσεις, ακρίβεια, ενεργειακή φτώχεια, διάλυση της υγείας και της πρόνοιας. Γι’ αυτό το λόγο και η μόνη απάντηση που πρέπει να δώσει ο λαός στις 25 του Ιουνίου είναι η αποφασιστική άνοδος, σε ψήφος και ποσοστό, του ΚΚΕ.

Ο Κώστας Παπαδάκης ξεκίνησε την ομιλία του καταγγέλλοντας το άγριο έγκλημα του ναυαγίου της Πύλου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συμβιβαστεί ποτέ με το να χάνονται μωρά και μικρά παιδιά με τις μανάδες τους κλεισμένοι σε ένα αμπάρι στον πάτο της θάλασσας. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε ποτέ ως φυσικό φαινόμενο τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την καταστολή και τους διωγμούς, τις απελάσεις, τις επαναπροώθησεις, την Frontex και τους φράχτες. Δεν θα διαλέξουμε αθλιότητα με την οποία «μπορούν» να έρχονται αντιμέτωποι οι κατατρεγμένοι: είτε με τα διαχρονικά ναυάγια, είτε με τα αίσχη τύπου Μόριας επί ΣΥΡΙΖΑ ή σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης επί ΝΔ.

Οι κομμουνιστές δεν πρόκειται, επίσης, να επιτρέψουν να χύνεται ρατσιστικό δηλητήριο ενάντια στους πρόσφυγες ότι δήθεν φταίνε που δεν έχουμε ασθενοφόρα! Για το ότι δεν έχουμε ασθενοφόρα φταίει το σύστημα του κέρδους! Οι λογικές «κόστους – όφελους» σκοτώνουν τους ανθρώπους στα Τέμπη, στο Μάτι, στη Μάνδρα, στις πλημμύρες, στους δεκάδες νεκρούς εργάτες στα καθημερινά δήθεν εργατικά ατυχήματα. Όλα αυτά τα μικρά και μεγάλα «Τέμπη» αποτελούν συνέπειες των περίφημων «κοστολογημένων προγραμμάτων» της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Όμως το ΚΚΕ απαντάει ξεκάθαρα: στο δίλημμα "τα κέρδη τους, ή οι ζωές μας", η απάντηση είναι μόνο μία: Οι ζωές των ανθρώπων! 

Ο Κώστας Παπαδάκης επεσήμανε ότι στις εκλογές του Μαϊου έγινε ένα θετικό βήμα με την μεγάλη άνοδο του κόμματος, και στα αστικά κέντρα της Κρήτης, όπου συγκεντρώνεται η πλειοψηφία των εργατοϋπαλλήλων του νησιού. Ειδικά στο Ρέθυμνο αυτή η άνοδος αποτελεί έκφραση της αναγνώρισης της δράσης των κομμουνιστών της πόλης σε μεγάλους αγώνες των κατοίκων του Ρεθύμνου για την υπεράσπιση του νοσοκομείου της πόλης, ενάντια στο περιβαλλοντικό έγκλημα στο Παλίγκρεμνο, στους αγώνες των αγροτών για τους δασικούς χάρτες, στο πλευρό των κατοίκων του Άη Βασίλη για τις αποζημιώσεις από τις πυρκαγιές!

Αυτό το βήμα χρειάζεται στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής να γίνει άλμα! Με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ για 100% μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και στη συναίνεση που θα της δώσουν τα άλλα κόμματα. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ παρά τις διαφορές τους στηρίζουν με τα μπούνια το «Ταμείο Ανάκαμψης» της Ε.Ε. που συνιστά ένα νέο μνημόνιο και το οποίο από τη μία διαθέτει δεκάδες δις στους μονοπωλιακούς ομίλους για να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους. Και από την άλλη περιλαμβάνει 350 προαπαιτούμενα που θα πληρώσει και πάλι ο λαός μας με καθήλωση των μισθών και των συντάξεων, πιο ελαστικές και εκμεταλλευτικές εργασιακές σχέσεις, σκληρή φορολογία, αβάσταχτους άμεσους και έμμεσους φόρους.

Ο Κώστας Παπαδάκης τόνισε ότι η ανάπτυξη για την οποία μιλάνε όλα τα άλλα κόμματα είναι για τους λίγους και τα κέρδη τους και προϋποθέτει βέβαια ότι οι μισθοί και τα εργατικά δικαιώματα θα είναι στο ναδίρ. Αυτή την ανάπτυξη ζουν στο πετσί τους οι εργαζόμενοι στο τουριστικό «θαύμα» και στο Ρέθυμνο με δουλειά 7 μέρες τη βδομάδα, ατέλειωτες ώρες, απλήρωτες υπερωρίες, εξάντληση, εντατικοποίηση, με επίδομα ανεργίας μόλις για 3 μήνες το χρόνο. Αυτή η προκλητική στήριξη υπέρ της εργοδοσίας έχει δώσει το θράσος σε ξενοδόχους όπως στο Ηράκλειο να ζητάνε και από πάνω 5000 αποζημίωση αν ο ξενοδοχοϋπάλληλος δεν αντέξει το κάτεργο και παραιτηθεί! Από ποιόν πάρθηκε πίσω αυτή η απόφαση; Μήπως από κάποια παρέμβαση της κυβέρνησης ή κάποιον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ; Η απάντηση είναι και βέβαια όχι. Πάρθηκε πίσω από την πρωτοβουλία των κομμουνιστών, το ταξικό εργατικό κίνημα και τη στήριξη των 2 πρόσφατα εκλεγμένων  βουλευτών του ΚΚΕ στο νησί. Το παράδειγμα αυτό είναι χαρακτηριστικό του ποιος μπορεί να αποτελέσει τη μαχητική δύναμη αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Κώστας Παπαδάκης, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να κάνουν αντιπολίτευση από τη σκοπιά των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων. Όπως έκαναν τέσσερα χρόνια, θα συναινούν και θα στηρίζουν στα κεντρικά ζητήματα την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ. Έχουν και οι δυο τους βαριές ευθύνες για το πως ήρθε ορμητικά η ΝΔ στην κυβέρνηση το 2019 και 1η δύναμη στις εκλογές του Μάη, για το πως καλλιεργήθηκε  η ηττοπάθεια και η αντίληψη ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική». Και φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να ντρέπεται που ανασύρει τα πιο βρώμικα εκβιαστικά ΠΑΣΟΚικά κόλπα ότι όποιος δεν ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζει τη «δεξιά»!

Το στέλεχος του κόμματος τόνισε ότι σήμερα μπορεί κάποιος να καταλάβει καλύτερα ότι ο σκυλοκαβγάς κι εδώ στο Ρέθυμνο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν ακουμπά στα προβλήματα και τις διεκδικήσεις του ρεθυμνιώτικου λαού. Και τα δύο κόμματα και τα στελέχη τους που προαλείφονται για τη βουλευτική θέση εφάρμοσαν πιστά τις οδηγίες είτε στην υγεία είτε στην αγροτική πολιτική σε βάρος πάντα του λαού και των εργαζομένων.

Ο Κώστας Παπαδάκης ξεκαθάρισε ότι η μόνη δύναμη αντιπολίτευσης είναι το ΚΚΕ. Γιατί με ισχυρό ΚΚΕ καμία αστική κυβέρνηση, όσους βουλευτές και αν έχει, δεν είναι παντοδύναμη! Γιατί δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνατό εργατικό κίνημα, δυνατός λαός να βάλει εμπόδια, να καθυστερήσει αντιλαϊκά μέτρα, να έχει κατακτήσεις, να ανοίξει το δρόμο της ανατροπής. Η ισχυροποίηση του κόμματος θα ακυρώσει στην πράξη την κλοπή των εδρών που προβλέπει ο άδικος, ληστρικός εκλογικός νόμος. Τη διαφορά στο Ρέθυμνο, την Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα θα την κάνει ένα πολύ δυνατό ΚΚΕ που θα διατηρήσει και θα αυξήσει τους 26 βουλευτές του, θα επανεκλέξει τους κομμουνιστές βουλευτές σε Ηράκλειο και Χανιά! Δυνατό ΚΚΕ λοιπόν γιατί δεν έχει δεσμεύσεις στο σύστημα. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη αντισυστημική επιλογή!

Ο Κώστας Παπαδάκης κάλεσε ακόμα να μην πάει καμία ψήφος χαμένη στην αποχή ούτε να σκορπίσει από δω και από εκεί στα διάφορα κόμματα «μιας χρήσης» τύπου ΝΙΚΗ και ΠΛΕΥΣΗ που αρπάζουν τη λαϊκή ψήφο, την ακουμπάνε στο τραπέζι της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και μετά εξαφανίζονται. Αντίθετα τώρα πρέπει να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ που βρίσκεται στο στόχαστρο των μηχανισμών του συστήματος όπως έχει φανεί και με την φάμπρικα των προστίμων που επέβαλαν ο Δήμος και η Περιφέρεια της Αττικής σε βάρος του κόμματος τάχα για «αφισορύπανση», κάνοντας τα στραβά μάτια στον πακτωλό φυλλαδίων των υποψηφίων της ΝΔ! Ισχυρό ΚΚΕ για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το λαό! Γιατί στη σημερινή βαρβαρότητα υπάρχει διέξοδος για τα συμφέροντα του λαού, στη σύγκρουση και την ανατροπή του σάπιου, διεφθαρμένου συστήματος, για να εξαλειφθεί η εκμετάλλευση.

Στο κλείσιμο της συγκέντρωσης η Μαριάννα Καμπουρούδη, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΚΚΕ παρουσίασε τους εκ νέου υποψήφιους βουλευτές του κόμματος στο νομό, Ιωάννα Δακανάλη, Μανούσο Μανουσογιάννη, Σιντορέλα Κάλθι και Στράτο Μανιαβό, καλώντας παράλληλα τους παρευρισκόμενους να εξαντλήσουν τα περιθώρια τις μέρες που απομένουν για να φτάσει παντού το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ