ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας

0

Με πάνδημη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα Πέμπτης, 1ης Ιουνίου 2023, η υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Αναστασίας της Ρωμαίας από την Ιερά Μονή Γρηγορίου Αγίου Όρους στην Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας Ρεθύμνης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, με πνευματική χαρά και συγκίνηση, υποδέχθηκε το ιερό λείψανο, το οποίο για δεύτερη φορά, μετά από δεκαετία και πλέον, έρχεται προσκυνηματικώς και ευλογητικώς στην Ιερά Μητρόπολή μας, και ευχαρίστησε εγκάρδια τον εκπρόσωπο της Ιεράς Μονής Γρηγορίου, Ιερομόναχο Παΐσιο Γρηγοριάτη, καθώς και τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Βασίλειο Παπαδάκη.

Στην υποδοχή του ιερού λειψάνου μετείχαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Γεωργίου Αρσανίου, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Ευφραίμ Μανουσάκης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Νικηφόρος, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Νομού Ρεθύμνης, Ταξίαρχος κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης και πλήθος πιστών, οι οποίοι συνέτρεξαν για να λάβουν την ευλογία της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας.

Προ της απολύσεως του Εσπερινού, ο Καθηγούμενος π. Βασίλειος εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του για τη μεγάλη αυτή ευλογία για την Ιερά Μονή και αναφέρθηκε στην τιμητική προσκύνηση των αγίων λειψάνων και εν γένει στην περί των ιερών λειψάνων και των Αγίων θεολογία της Εκκλησίας μας.

Ο Ιερομόναχος Παΐσιος Γρηγοριάτης μετέφερε τον χαιρετισμό και τις ευχαριστίες του Γέροντος Χριστοφόρου, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Γρηγορίου, και όλης της Αδελφότητος.

Καταληκτικώς, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Πρόδρομος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την πνευματική αυτή χαρά της ελεύσεως του ιερού λειψάνου, ευχόμενος πάντοτε η ζωή μας να εμφορείται από το πνεύμα και το ήθος της ζωής των Αγίων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ