ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Πανελλήνια πρωτιά για μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λιβαδίων

0

Την 1η θέση κατέλαβε η Ε’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Λιβαδίων  στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Φωτογραφίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, «Για μια ζωή χωρίς κάπνισμα»!

Οι μαθητές των Λιβαδίων  διαγωνίστηκαν μαζί με μαθητές από εκατοντάδες σχολεία από όλη την Ελλάδα για να περάσουν το μήνυμα σε συνομήλικους και μεγαλύτερους για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος. Το περιεχόμενο του διαγωνισμού, τους είχε κινητοποιήσει μήνες νωρίτερα κι εργάστηκαν πάνω σε αυτό με τον δάσκαλο τους Γιώργο Κυρίτση και την εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης Άννα-Μαρία Μαγκαφουράκη. Αποτέλεσμα της δουλειάς τους ήταν οι φωτογραφίες που τράβηξαν τα παιδιά κι έστειλαν στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία. Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν επίσης μέλη από το τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής  και το έργο των μικρών Λιβαδιωτών «Αλυσίδα απομόνωσης» κέρδισε την πρώτη θέση.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Θεοχαράκη σε εκδήλωση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Παρουσιαστής ήταν ο ηθοποιός Δημήτρης Μακαλιάς ενώ ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος της ΕΚΕ, Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Γιώργος Κοχιαδάκης και ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΕ, Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Κώστας Τούτουζας. Επίσης, απηύθυναν χαιρετισμό η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Μήνα Γκάγκα, η Βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών κα Αθηνά Λινού, ο Υπεύθυνος Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Μπουλμπασάκος, ενώ το δικό του μήνυμα έδωσε και ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Νίκος Καρούλιας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του σχολείου που ταξίδεψε από την Κρήτη γι’ αυτό τον σκοπό. Στους νικητές θα δοθούν δώρα και χρηματικό έπαθλο, σίγουρα όμως αυτή η πρωτιά είναι η καλύτερη ανταμοιβή για την προσπάθεια τους!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ