ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Νίκος Ανδρουλάκης από Ρέθυμνο: "Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό - Η μόνη αξιόπιστη αντιπολίτευση κατά της Ν.Δ."

0

Μιλώντας στα στελέχη του κόμματος που είχαν συγκεντρωθεί σε καφέ της παραλιακής λεωφόρου της πόλης του Ρεθύμνου εξαπέλυσε τα πυρά του και στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ είναι το μόνο ικανό κόμμα που ασκεί πραγματική αντιπολίτευση για τις πολιτικές που βαίνουν κατά της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων πολιτών. 

"Γιατί ο κόσμος έδωσε 40% στην Ν.Δ. ; Γιατί δεν υπήρχε σοβαρή αντιπολίτευση" είπε ο κ. Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε "Η σοβαρή αντιπολίτευση είναι εδώ, με το ΠΑΣΟΚ, ενωμένο δυνατό, ως πραγματικό αντίπαλο της συντήρησης της Νέας Δημοκρατίας και ενός συστήματος εξουσίας που δημιουργεί συνθήκες μιντιακού ολοκληρωτισμού".

Νωρίτερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ έκανε βόλτα στην αγορά του Ρεθύμνου και το απόγευμα συνάντησε τους εκπροσώπους του πρωτογενή τομέα στις εγκαταστάσεις του Α.Σ.Ρ. όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Γλετζάκης.

Μιλώντας προς τους εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων ο κ. Ανδρουλακης έκανε εκτενή αναφορά στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας τονίζοντας, ότι “Αν δεν έχει προοπτική η ελληνική περιφέρεια να αντέξει αναπτυξιακά, οι νέοι μας θα πάνε στο εξωτερικό”. Ο ίδιος μίλησε για το πρόγραμμα στήριξης του πρωτογενή τομέα και των ανθρώπων της υπαίθρου ενώ εκτενής ήταν η αναφορά του στο ζήτημα της φτώχειας, της μη προστασίας των δανειοληπτών κατηγορώντας μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ για αυτή την επιλογή ενώ δήλωσε ότι "“να ψηφίσουν στη νέα Βουλή ένα πλαίσιο διαπραγματεύσεων με τα funds, που θα προϋποθέτουν κάποιους κανόνες διαπραγματεύσεων και δεοντολογίας συγκεκριμένους που θα έχουν ως προτεραιότητα τη ρύθμιση και όχι την εξόντωση”.

Στην ακρίβεια και στην δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι αναφέρθηκε ο κ. Γλετζάκης τονίζοντας το θέμα των ζωοτροφών και του βαρύτατου κόστους που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης. 

"Ο αγρότης και ο Συνεταιρισμός δεν πρέπει να κινούνται μόνοι τους" είπε ο κ. Ανδρουλάκης, για να συνεχίσει, λέγοντας: "Πρέπει να υπάρχει ένα στρατηγικό όραμα για τον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση, τη κτηνοτροφία, που θα βλέπουν πού πάει ο κόσμος. Βλέποντας που πάει ο κόσμος, να ενημερώνει εκπαιδευτικά και να κάνει τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο επιχειρηματία. Αλλά με σωστή προετοιμασία. Χρειάζεται στρατηγικό πλάνο από το Υπουργείο, το οποίο θα πρέπει να έχει πολύ μεγάλο βάρος στον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθεί η ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. Κι αυτό θα αφορά και τη ρευστότητα”.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ