ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η έλλειψη μέτρων χρήσεων γης προκαλεί παρατράγουδα

0

Για ακόμα μια φορά η συζήτηση για την λειτουργία των καταστημάτων αναψυχής στην παραλιακή λεωφόρο καλά κρατεί.

Για άλλη μια φορά γίνεται λόγος για οχλήσεις, για παραβίαση των κανονιστικών διατάξεων που αφορούν καφετέριες, μπαρ και εν γένει τα μαγαζιά του παραλιακού μετώπου της παλιάς πόλης.

Κυρίως η φασαρία του κόσμου και η μουσική είναι αυτά που βάζουν και πάλι στο κάδρο μερίδα επιχειρηματιών που έχουν απέναντι τους κατοίκους ή άλλους επιχειρηματίες που διατηρούν μονάδες φιλοξενίας τουριστών.

Τέτοιου είδους συζητήσεις αποτελούν μια διαχρονική ιστορία για την πόλη του Ρεθύμνο. Και όσο δεν εφαρμόζονται χρήσεις γης, τόσο αυτές οι αντιπαραθέσεις θα συνεχίζονται και θα διαιωνίζονται.

Το ένα λοιπόν, είναι αυτό. Το άλλο είναι, πως τα ίδια γίνονταν παλαιότερα για άλλα σημεία της πόλης. Και τότε δεν κατέληξαν κάπου αλλά μετατόπισαν την νυκτερινή διασκέδαση σε άλλα σημεία του Ρεθύμνου. Όμως, πόσο θα συνεχιστεί αυτό; Κάπου δεν πρέπει να είναι και αυτά τα μαγαζιά; Κάπου δεν πρέπει να πίνουμε το ποτό μας και να διασκεδάζουμε; Μήπως έχει παραγίνει το κακό με όλους εκείνους που συνεχώς ενοχλούνται; Προφανώς και πρέπει να τηρούνται οι κανονισμοί αλλά προφανώς επίσης η παραλιακή λεωφόρος της παλιάς πόλης έχει εδώ και δεκαετίες μια συγκεκριμένη ταυτότητα. Ας το αντιληφθεί ο δήμος και ας λάβει τα ανάλογα μέτρα, ώστε κάθε ένας να ξέρει που επενδύει και γιατί.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ