ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η Λαΐκή Συσπείρωση Κρήτης για την έγκριση της ΜΠΕ της επένδυσης σε Σητεία και Αμάρι

0

Για τη σύμφωνη γνώμη της «Επιτροπής περιβάλλοντος» της Περιφέρειας Κρήτης για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την ενεργειακή επένδυση της ΤΕΡΝΑ σε Σητεία και Αμάρι.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης ήταν η μόνη που ψήφισε ΚΑΤΑ στην έγκριση της ΜΠΕ για την ενεργειακή επένδυση της ΤΕΡΝΑ, για το «υβριδικό» έργο, που περιλαμβάνει ανεμογεννήτριες στη Σητεία και υδροηλεκτρικό στο Φράγμα Ποταμών Αμαρίου.

Ο πρόεδρος και η πλειοψηφία της «Επιτροπής Περιβάλλοντος» της Περιφέρειας Κρήτης αγνόησαν τις κινητοποιήσεις και τις έντονες αντιδράσεις φορέων και κατοίκων που παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση και που έχουν εκφράσει την κάθετη αντίθεσή τους στα παραπάνω επιχειρηματικά σχέδια.

Αγνόησαν τις τεκμηριωμένες επισημάνσεις για τις σοβαρές αρνητικές περιβαλλοντικές συνέπειες και τις πολλαπλές δυσμενείς επιπτώσεις για τους κατοίκους της περιοχής.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Αλέκος Μαρινάκης,  ανέφερε ότι η συγκεκριμένη επένδυση εντάσσεται στην πολιτική «απελευθέρωσης» – ιδιωτικοποίησης της ενέργειας που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια της «πράσινης ανάπτυξης» για λογαριασμό των ενεργειακών μονοπωλίων. Πολιτική, που προωθούν οι ελληνικές κυβερνήσεις, σημερινή και προηγούμενες και που στηρίζουν πρόθυμα οι τοπικοί «άρχοντες» που πρόσκεινται σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, σε στενή συνεργασία μεταξύ τους.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα εφάρμοσαν από κυβερνητικές θέσεις τη στρατηγική της ΕΕ για την απελευθέρωση της Ενέργειας και της «πράσινης μετάβασης» επειδή αφήνει κέρδη στους ομίλους, μεταξύ των οποίων ξεχωριστή θέση έχει η ΤΕΡΝΑ, καταδικάζοντας ταυτόχρονα τον λαό στην ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια,  προκειμένου να εξασφαλιστούν τα υπερκέρδη των επιχειρηματικών ομίλων της «πράσινης» ανάπτυξης.

Οι εκπρόσωποι των αστικών συνδυασμών στην περιφέρεια, όταν συζητούν για την Ενέργεια, κάνουν πως ξεχνάνε την  πολιτική της «απελευθέρωσης», στην οποία συμφωνούν. Στέκονται υποκριτικά μόνο σε τεχνικές, νομικές, τοπικιστικές και κάποιες άλλες πλευρές που δήθεν τους χωρίζουν, χωρίς να έχουν στην πραγματικότητα ουσιαστικές διαφορές μεταξύ τους.

Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ, δεν λένε άλλα στην περιφέρεια, άλλα στο Λασίθι και άλλα στο Ρέθυμνο, όπως οι άλλοι συνδυασμοί. Μαζί με ΟΛΟΥΣ όσοι κινητοποιούνται για τα λαϊκά προβλήματα,  μαζί με το εργατικό - λαϊκό κίνημα, θα δώσουμε τη μάχη για να εμποδίσουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές στην Ενέργεια, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ