ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη του Σ.Δ.Ε. Ρεθύμνου

0

Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ρεθύμνου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου. Οι  εκπαιδευόμενοι ενημερώθηκαν  αρχικά, από την κυρία Στέλλα Γυπαράκη για το περιεχόμενο, την οργάνωση, την αρχειοθέτηση των βιβλίων, των περιοδικών και των εφημερίδων.

Στη συνέχεια, οι εκπαιδευόμενοι στο πλαίσιο των πρότζεκτ («Ευ Ζην»,  «Η Διαχρονική εξέλιξη της μαγειρικής τέχνης σε όλον τον κόσμο», «Όψεις έκφρασης της αγάπης») που υλοποιούνται  εργάστηκαν κατά ομάδες, εντόπισαν τα κατάλληλα βιβλία και κατέγραψαν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα πρότζεκτ στα οποία συμμετέχουν.

Στο τέλος της εκπαιδευτικής αυτής επίσκεψης εκπαιδευτές κι εκπαιδευόμενοι ενημερώθηκαν από την κυρία Κανδυλάκη Κατίνα σχετικά με την ιστορία και την ταυτότητα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου.  Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με  ξενάγηση στο αρχειακό υλικό των παλιών τοπικών (και όχι μόνο) εφημερίδων στο υπόγειο της βιβλιοθήκης που εντυπωσίασε ιδιάιτερα εκπαιδευτές κι εκπαιδευόμενους.

 Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους της βιβλιοθήκης οι οποίοι συνέβαλαν, ώστε οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Ρεθύμνου να βιώσουν πολυποίκιλα την επαφή με το «μαγικό» κόσμο του βιβλίου.

Οι εκπαιδευόμενοι κι οι εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ