ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 82ης επετείου της Μάχης της Κρήτης στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου

0

Με την παρουσία του Γενικού  Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγου, κ. Νικολάου Σπανουδάκη, ως εκπροσώπου του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου και σε συνεργασία με τη Αντιπεριφέρεια  Ρεθύμνου, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 82ης επετείου της Μάχης της Κρήτης, προς τιμή των πεσόντων ανδρών της Χωροφυλακής και λοιπών πεσόντων το Μάιο του 1941.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με το δρόμο θυσίας  με αφετηρία το μνημείο πεσόντων στα Μυσσίρια  και τερματισμό στο Μαυσωλείο του Τμήματός μας.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Μαυσωλείο, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ.κ. Προδρόμου, αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή από το Διοικητή του Τμήματος, Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Γερμανάκη Σπυρίδωνα,  έγινε προσκλητήριο νεκρών υπό τους ήχους των τιμητικών βολών αγήματος και κατάθεση στεφάνων από τους επίσημους προσκεκλημένους.

Μετά την εκδήλωση οι προσκεκλημένοι επισκέφθηκαν  το  μουσειακό χώρο έκθεσης πολεμικού υλικού και ενθυμίων από τη Μάχη της Κρήτης και  το εκθετήριο των στολών και φωτογραφικού υλικού.

Τιμές απέδωσαν η μουσική της Ελληνικής Αστυνομίας, μία Διμοιρία Δοκίμων Υπαστυνόμων της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας με επικεφαλής την  Σημαία του Σώματος.

Άνδρες και γυναίκες με παραδοσιακές ενδυμασίες του ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης πλαισίωναν το μνημείο των πεσόντων και οι ¨Ριζίτες¨ του απήγγειλαν ριζίτικα τραγούδια για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης.  

Η εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση που παρατέθηκε στο εστιατόριο της Σχολής από τη Διοίκηση  του Τμήματος και την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου .

Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης έγινε η απονομή των μεταλλίων στους νικητές του δρόμου θυσίας. Στους άνδρες 1ος   ήλθε ο Γιάννης Δαμανάκης ,  2ος   ο Παντελεήμων Αναστασάκης  και 3ος  ο Θωμάς Παπαδάκης  και στις γυναίκες : 1η   η  Μαρίνα Φλουρή  2η η  Αγγελική Μπιχάκη   και 3η η Αικατερίνη Ροκάκη .

Τις παραπάνω εκδηλώσεις τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, η Στρατιωτική Ακόλουθος  Αυστραλίας Cpt. Rachel Jones, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κυρία ΛΙΟΝΗ Μαρία,ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γεώργιος Μαρινάκης, ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός, ο Αντιδήμαρχος Αγ. Βασιλείου κ. Χαραλαμπάκης Ιωάννης Νεκτάριος,   ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ανδρέας ΞΑΝΘΟΣ, ως εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε. ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Νικόλαος ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ,  η Δημοτική Σύμβουλος κ. Ρένα Κουτσαλεδάκη, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, Υποστράτηγος κ. Γεώργιος Λυμπινάκης , ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ρεθύμνου Αντισυνταγματάρχης (Π.Ζ.) κ. Κωνσταντίνος Ζαφείρης, ο Διοικητής του  547 Α/Μ Τ.Π. Αντισυνταγματάρχης (Π.Ζ.) κ. Διονύσιος Αναστασόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης  Αστυνομίας Ρεθύμνου Ταξίαρχος  κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης,   ο Λιμενάρχης Ρεθύμνου Αντιπλοίαρχος (Λ.Σ.) κ. Κωνσταντίνος Καστρινάκης, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ρεθύμνης Πύραρχος κ. Αντώνιος  Πρωτοπαπαδάκης, ο Διοικητής της Y.A. Ρεθύμνου Αστυνομικός Διευθυντής κ. Χρήστος Παπαδάκης, ο Διοικητής του Α.Τ. Ρεθύμνου Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Αναστάσιος Σκυριανόγλου, η Α/Β κ. Αθηνά Καραδάκη από το Επιτελείο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου, o Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων  Νομού Ρεθύμνης κ. Κυριάκος Ματθαίου, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου κ. Κωνσταντίνος Ανθουλάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών παράρτημα Ρεθύμνου, Ταξίαρχος κ. Αντώνης Κωνσταντάκης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ρεθύμνου κ. Κλέαρχος Κανακάκης, Έφεδρος Λοχαγός ΠΖ, ο αντιπρόεδρος του συνδέσμου Συνταξιούχων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Ρεθύμνου κ. Νικόλαος Λαμπαρδάκης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Χανίων κ. Σπύρος Μαυράκης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μυλοποταμιτών κ. Εμμανουήλ Κυρίμης, μέλος του Δ.Σ. του  Λυκείου Ελληνίδων Ρεθύμνου,  η κα.  Ελένη Γαγάνη, ο πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης κ. Ιωάννης Πετράκης , ο πρόεδρος του Σωματείου Ρεθυμνίων πληγέντων από  τη Ναζιστική Κατοχή 1941-1944 κ.Γεώργιος Σταράκης, η πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ρεθύμνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κα. Ευαγγελία Ηλιάκη, ο πρόεδρος της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Δυτικής Κρήτης κ. Μάνος Νικολουδάκης, η Γενική Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου κα Δέσποινα Δασκαλάκη, εκπρόσωποι  φορέων του νομού,  και πλήθος κόσμου .

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ