ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Κουτάβι δεμένο σε σάκο και πεταμένο στα σκουπίδια...

0

Δεμένο μέσα σε σάκο και πεταμένο σε σκουπιδότοπο βρέθηκε κουτάβι σε χωριό του Ρεθύμνου  από περαστικούς που έκαναν πεζοπορία. Συγκεκριμένα το κουτάβι εντόπισε  νεαρή τουρίστρια που το άκουσε να κλαίει και πλησίασε να δει το συμβαίνει. Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε το Φιλοζωικό Σωματείο Νοιάζομαι προκειμένου το σκυλί να μεταφερθεί σε ασφαλή χώρο αλλά και να βρεθεί φιλοξενία.
 Το σκυλάκι δέθηκε στο σάκο ώστε να μην μπορέσει να φύγει και να παραμείνει εκεί περιμένοντας απλά ένα μαρτυρικό θάνατο. Ωστόσο, μέσα στην ατυχία του στάθηκε τυχερό αφού εντοπίστηκε εγκαίρως.
Επίσης, την ίδια μέρα στην ανατολική πλευρά εκτός της πόλης του Ρεθύμνου εντοπίστηκαν από την υπηρεσία καθαριότητας 5 ακόμα κουτάβια κλεισμένα μέσα κούτα και αφημένα στην τύχη τους μακριά από κατοικημένη περιοχή. Και για αυτά τα κουτάβια ειδοποιήθηκε το Νοιάζομαι προκειμένου να σωθούν από βέβαιο θάνατο.

Το Σωματείο Νοιάζομαι αποτελείται από εθελοντές που λειτουργουν χωρίς βοήθεια από την πολιτεία, ενώ όπως αναφέρεται από μέλη του Σωματείου δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση στις εκκλήσεις που κατά καιρούς απευθύνουν στο δήμο Ρεθύμνης ζητώντας βοήθεια για το έργο που όπως τονίζουν έχει την υποχρέωση να κάνει ο δήμος!

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ