ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές στις 28 Μαΐου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου

0

Στο πλαίσιο της δράσης για τις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 25-28 Μαΐου 2023 που διοργανώνει το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠΠΟΑ, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου διοργανώνει την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 επίσκεψη σε μνημεία της επαρχίας Αμαρίου και συγκεκριμένα: Επίσκεψη στον τρουλαίο ναό της Παναγίας Κεράς κοντά στον οικισμό Νευς Αμάρι, που αποκαταστάθηκε από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Η επίσκεψη θα περιλαμβάνει δεκάλεπτο περπάτημα μέσα στον παλιό ελαιώνα της κοιλάδας του Αμαρίου. Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα και ένα κέρασμα της Ιεράς Μητρόπολις Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων, στη Μονή Ασωμάτων, θα επισκεφτούμε τον τοιχογραφημένο ναό του Μιχαήλ Αρχαγγέλου στο Μοναστηράκι, τον παλαιοανακτορικό μινωικό οικισμό του Μοναστηρακίου και θα καταλήξουμε στην παλαιοχριστιανική βασιλική Βυζαρίου.

Η ξενάγηση στους χώρους θα πραγματοποιηθεί από αρχαιολόγους της ΕΦΑ Ρεθύμνου.

Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο του ΚΤΕΛ, ευγενική χορηγία του ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου. Η ώρα αναχώρησης είναι στις 9.00 π.μ. από την ανατολική είσοδο του Δημοτικού Κήπου μπροστά από τη στάση των λεωφορείων.

Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό. Λόγω όμως του περιορισμένου αριθμού θέσεων στο λεωφορείο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Για κράτηση θέσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] και στο τηλεφ. 2831023653

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ