ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Λαϊκή Συσπείρωση Ρεθύμνου: Στο πλευρό των εργαζομένων του δήμου Ρεθύμνου

0

Στο πλευρό των εργαζομένων του δήμου Ρεθύμνης που αγωνίζονται να μην χάσουν τη δουλειά τους βρέθηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή οι εκλεγμένοι με την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Μανουσάκης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μανούσος Μανουσογιάννης.

Χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα, εκατοντάδες σε όλο το δημόσιο και τους δήμους του νομού είναι όμηροι των κυβερνήσεων, των διοικήσεων και των δημοτικών αρχών σε ένα απαράδεκτο καθεστώς εργασιακής ομηρίας. Την ίδια στιγμή η υποστελέχωση των υπηρεσιών (μόνο στο δήμο Ρεθύμνου το 36% των θέσεων του ΟΕΥ είναι κενές) υποβαθμίζοντας έτσι τις υπηρεσίες που δικαιούται ο λαός και ανοίγοντας δρόμους για την είσοδο εργολάβων και την μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών.

Όλες οι κυβερνήσεις, η πλειοψηφία των δημάρχων είναι απέναντι στους εργαζόμενους και το δικαίωμά τους για σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα. Γι’ αυτό και απέρριψαν την πρόταση για τροποποίηση του άρθρου 103 του Συντάγματος για να αρθεί η απαγόρευση της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Την ίδια στιγμή ο προγραμματισμός των προσλήψεων παραμένει δέσμιος των μνημονίων που τάχατες κατάργησε η προηγούμενη κυβέρνηση και της αρχής ένας φεύγει ένας το πολύ έρχεται,. Με αυτό τον κανόνα έγινε  πριν λίγες μέρες ο προγραμματισμός προσλήψεων μέχρι το 2027 στο Δήμο Ρεθύμνου (με τα 211 κενά στις 584 θέσεις να διαιωνίζονται) με μόνη πολιτική καταδίκη από την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί όλους τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και τους δημότες, να δυναμώσουν τους αγώνες τους και να διεκδικήσουν ΤΩΡΑ:

- Την στελέχωση όλων των υπηρεσιών με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, μαζί με την απαραίτητη έκτακτη κρατική χρηματοδότηση.

- Την κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας και την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

- Την κατάργηση του νόμου που επιβάλει στους δήμους την εξάντληση των ένδικων μέσων κατά των εργαζομένων.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ