ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος στον οικισμό Καβούσι της Ενορίας Χαρκίων

0

Το απόγευμα της Πέμπτης της Δ΄ Εβδομάδος των Νηστειών, 23ης Μαρτίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη για πρώτη φορά στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στον οικισμό Καβούσι της Ενορίας Χαρκίων, όπου χοροστάτησε κατά το Μέγα Απόδειπνο.

Προ της απολύσεως της ακολουθίας, τον Σεβασμιώτατο προσεφώνησε κατάλληλα, εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και της Ενορίας, η κ. Σοφία Λαγουδάκη, ο δε Εφημέριος, Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Πανταγιάς, και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο προσέφεραν στο Σεβασμιώτατο, σε ανάμνηση της πρώτης αυτής ποιμαντικής του επίσκεψης στο Καβούσι, ιερό αρχιερατικό εγκόλπιο με τη μορφή της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ο Σεβασμιώτατος, στην αντιφώνησή του, εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή των ανθρώπων του τόπου στη ζωή της Εκκλησίας και μνημόνευσε με αγάπη τον αείμνηστο Ιεροδιάκονο Τιμόθεο Λαγουδάκη, τον Αρκαδίτη, γέννημα της Ενορίας, καθώς και άλλους αοιδίμους ευεργέτες και δωρητές της Ενορίας, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των οποίων τελέσθηκε Ιερό Τρισάγιο.

Μετά το πέρας του Μεγάλου Αποδείπνου, στην οικία του Εκκλησιαστικού Συμβούλου και κατά σάρκα αδελφού του μακαριστού Ιεροδιακόνου Τιμοθέου του Αρκαδίτου, κ. Θεοδώρου Λαγουδάκη, προσφέρθηκε νηστήσιμη τράπεζα προς όλους.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ