ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Δίκαιη τιμή για τον Λευτέρη Κρυοβρυσανάκη

0

O επί σειρά δεκαετιών αθλητικογράφος του τοπικού τύπου και συγγραφέας πολλών βιβλίων Λευτέρης Κρυοβρυσανάκης, ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στην φετινή Γιορτή του Αθλητή, που διοργάνωσε το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ρεθύμνης την Κυριακή Κυριακή 12 Μαρτίου, στο νέο Κλειστό Γυμναστήριο Περιβολίων.

Ο πολυγραφότατος Λευτέρης Κρυοβρυσανάκης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με την εφημερίδα «Ρέθεμνος», τιμήθηκε για την ανάδειξη του Ρεθεμνιώτικου αθλητισμού μέσα από το συγγραφικό του έργο. Και ήταν μια δίκαιη τιμή καθώς μέσα από την πολυσήμαντη και κοπιώδη εργασία του, οι επόμενες γενιές θα μπορούν να έχουν όλα τα στοιχεία της ιστορίας του Ρεθεμνιώτικου αθλητισμού και όχι μόνο, αφού το συγγραφικό του έργο προεκτείνεται και σε σημαντικές άλλες καταγραφές, όπως η ιστορία των χωριών του νομού Ρεθύμνου, τα εκλογικά αποτελέσματα των τελευταίων δεκαετιών και σειρά άλλων δεδομένων που συνθέτουν την τοπική επικαιρότητα και την ιστορική παρακαταθήκη. 

Ο Λευτέρης Κρυοβρυσανάκης είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός και υπηρέτησε την πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως δάσκαλος. Παράλληλα δε, συγγραφέας και αθλητικός δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1946 στο χωριό Άρδακτος της επαρχίας Αμαρίου του νομού Ρεθύμνης. Φοίτησε στο Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου και υπηρέτησε ως Έφεδρος Αξιωματικός στο Ρέθυμνο. Δίδαξε σε 11 μονοθέσια σχολεία, ενώ υπήρξε και διευθυντής του 1ου 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου. Επιπλέον το 1974 χρημάτισε πρόεδρος της κοινότητας Κοντοπούλων Κυδωνίας και του Συνδέσμου Κοινοτήτων Κεραμιών. Ήταν παντρεμένος με την Στέλλα Τρουλινού, με την οποία απέκτησαν και τρία παιδιά, τη Μαρία, τον Κωνσταντίνο και την Ελένη.

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

Παντογνώστης

Ρεθεμνιώτικος Πανδέκτης , Εκδόσεις Τυποσπουδή ,Ρέθυμνο 1993

Κρητικός Πανδέκτης , 1999

Ρεθεμνιώτικο Ποδόσφαιρο

Ρεθεμνιώτικος Στίβος

Πανόραμα Ρεθύμνου

Ρεθυμνογνωσία

Αθλόραμα Ρεθύμνου

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ