ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Διακρίσεις για το οινοποιείο Κουρκουλού στον 23ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου

0

Το οινοποιείο Κουρκουλού το όποιο συστήθηκε μόλις πριν 5 χρόνια με μόνο δύο ετικέτες και 3000 φιάλες συνεχίζει την προσπάθειά του στην δημιουργία ποιοτικών κρασιών αποκλειστικά από γηγενείς κρητικές ποικιλίες σταφυλιών και επιβραβεύεται για 2η συνεχόμενη χρονιά!

Το 2022 το Πεντοζάλι Λευκό του Αμαριώτικου οινοποιείου αξιολογήθηκε με 88 βαθμούς και απέσπασε Ασημένιο μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης.

Το 2023 το οινοποιείο συμμετείχε με 5 κρασιά στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης και κατέκτησε ισάριθμες διακρίσεις.
Πιο συγκεκριμένα, Χρυσό μετάλλιο για το Μοσχάτο Σπίνας αποσπώντας 96 βαθμούς, την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των λευκών κρασιών που συμμετείχαν, και 4 Χάλκινα μετάλλια με 87 βαθμούς για το Λιάτικο Ερυθρό του 2021 και Πεντοζάλι Λευκό του 2022 και με 86 βαθμούς τα Βιδιανό 2022 και Μικρό-Μικράκι του 2022.

Η προσήλωση της οικογένειας Κουρκουλού και της οινολόγου του οινοποιείου Δρ. Κατερίνας Καραμπατέα στην βιολογική καλλιέργεια των αμπελώνων και στην παραγωγή αναγνωρισμένης πλέον ποιότητας προσιτών εμφιαλωμένων οίνων επιβραβεύεται.

Το οινοποιείο Κουρκουλού είναι επισκέψιμο από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 10:30 έως τις 18:00. Περισσότερες πληροφορίες για τις ξεναγήσεις και τις οινογευσίες θα βρείτε στο site www.kourkoulouwinery.gr και για τις κρατήσεις σας μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email: [email protected] ή στο τηλέφωνο 6948099169. Η Ξένια Κουρκουλού, υπεύθυνη του επισκέψιμου οινοποιείου, θα χαρεί να σας εξυπηρετήσει.

Ο Παύλος και η Ξένια Κουρκουλού στην τελετή απονομής βραβείων που πραγματοποιήθηκε 4 Μαρτίου στο Grand Hyatt Athens.
Το Χρυσό Μοσχάτο Σπίνας
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ