ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Την πανευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο γιορτάζει ο Δήμος Ρεθύμνης

0

Τον εορτασμό της «Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο», προγραμματίζει την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022, ο Δήμος Ρεθύμνης σε συνεργασία με αρμόδιες αρχές της πόλης.

Ως γνωστόν, η Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο  έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται σε πανευρωπαϊκή κλίμακα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  στις 22 Σεπτεμβρίου κάθε έτους.

Η φετινή διοργάνωση του Δήμου,  η οποία ήταν ενταγμένη στις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, αναβλήθηκαν λόγω άστατων καιρικών συνθηκών. 

Κατόπιν συνεργασίας Διευθύνσεων του Δήμου Ρεθύμνης (Τεχνικών Υπηρεσιών, Πληροφορικής -Προγραμματισμού &  Ανάπτυξης,) με την Τροχαία Ρεθύμνου, το Λιμεναρχείο και το Λιμενικό Ταμείο,  την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, από νωρίς  το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, η Λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου, θα μετατραπεί σε χώρο άθλησης, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας , για μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Ρεθύμνου. 

Ειδικότερα, θα τοποθετηθούν κατά μήκος  του οδοστρώματος υποδομές  πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, ώστε τα παιδιά, με τη συνδρομή εξουσιοδοτημένου τροχονόμου να ενημερωθούν για βασικές αρχές οδικής  ασφάλειας και να αποκτήσουν  βιωματική εμπειρία εφαρμογής τους στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Παράλληλα, θα διοργανωθούν αθλητικές δράσεις και  ομαδικά παιχνίδια, με μουσική,  κέρασμα  και προσφορά αναμνηστικών δώρων με δαπάνη του Δήμου Ρεθύμνης.

Στις δράσεις θα λάβουν μέρος μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Ρεθύμνου τα οποία  έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή.

Παράλληλα, ωστόσο, αντίστοιχες δράσεις υλοποιούνται ήδη σε πλήθος δημοτικών Σχολείων με επιτόπια επίσκεψη στελεχών του Δήμου και της Τροχαίας στους χώρους των σχολείων όπου και εγκαθίστανται αντίστοιχες υποδομές προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα  να αποκτήσουν τα παιδιά  μια πρωτόλεια γνώση και  εμπειρία,   για την αξία της οδικής ασφάλειας και της τήρησης των όρων της.

Επιπλέον, με τις δράσεις επιχειρείται η καλλιέργεια μιας υγιούς νοοτροπίας

στους νέους μας, σχετικά με τις  πολλαπλές δυνατότητες αξιοποίησης του δημόσιου χώρου, με σεβασμό στο δικαίωμα όλων να απολαμβάνουν ατομικά ή συλλογικά  τη χρήση του.   

Για την ασφαλή και ανεμπόδιστη διεξαγωγή των προγραμματισμένων εκδηλώσεων κρίνεται αναγκαία η διακοπή κυκλοφορίας στη Λ. Ελευθερίου Βενιζέλου, από το ύψος του Λυκείου Ελληνίδων μέχρι την Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, από τις 7.30 πμ έως και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου 2022. 

Παρακαλούμε τους συμπολίτες οδηγούς, περιοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής , να επιδείξουν κατανόηση,  να συνεργαστούν και να συμμετάσχουν στην κοινή προσπάθεια προστασίας του Περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής στην πόλη, της εξοικονόμησης ενέργειας και της υγιούς, εναλλακτικής μετακίνησης, αρχές που προάγει και υπηρετεί η Πανευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ