ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο εορτασμός στον Ιερό Ενοριακό Ναό των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης της Ενορίας Εξάντη Μυλοποτάμου

0

Την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναώ των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης της Ενορίας Εξάντη Μυλοποτάμου.

Μετά την λιτανεία πέριξ του Ιερού Ναού και την ευλόγηση των άρτων, ο Μητροπολίτης μας, στην προσλαλιά του, αναφέρθηκε στον βίο των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης και στην ανάγκη να μένομε όλοι πάντοτε μακρυά από μαγείες, δεισιδαιμονίες και κάθε επήρεια του διαβόλου, ο οποίος, με διάφορα πονηρά τεχνουργήματα, επιχειρεί να εισέλθει στη ζωή και στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε επίσης την ανάγκη να παραμένομε προσηλωμένοι στη σώζουσα Κιβωτό της Αγίας μας Εκκλησίας, η Οποία, με τα αγιαστικά Της μέσα, με τα Ιερά Μυστήρια και ιδιαίτερα με τη Θεία Ευχαριστία, καταξιώνει τους πιστούς να έχουν κοινωνία με τον μόνο αληθινό Θεό.

Μετά τό πέρας της Θείας Λειτουργίας, προσεφέρθη κέρασμα στους πολυπληθείς προσκυνητές καθώς και εόρτια τράπεζα στην οικία του εφημερίου της Ενορίας Εξάντη, Αιδεσ. Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Τσιρίτα. 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ