ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ρεθύμνου ΔΟΤΕΣ ΖΩΗΣ στην 32η Αμφικτιονία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών

0

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ρεθύμνου ΔΟΤΕΣ ΖΩΗΣ συμμετείχε στην Τελετή λήξης της 20ης Λαμπαδηδρομίας στην Κέρκυρα και παράλληλα στις εργασίες της 32ης Αμφικτιονίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α..

Το όμορφο νησί της Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε στις 1 και 2 Οκτωβρίου 2022 η 32η Αμφικτιονία των Συλλόγων και Φορέων Εθελοντικής Αιμοδοσίας όπου τελέσθηκε υπό την αιγίδα  του Υπουργείου Υγείας, του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, του ΣΕΑ Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων «Πανδότης» και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΣΕ.Α., Χρήστος Πρωτόπαπας και τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.ΣΕ.Α., ο Παναγιώτης Κατσίβελας, Ιατρός-Παθολόγος, Πρόεδρος Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.), ο Δρ Λεωνίδας Ρουμπάτης, Διοικητής Γ.Ν. Κέρκυρας «Αγία Ειρήνη» και Πρόεδρος Συλλόγου θαλασσαιμίας Ηπείρου, εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού,  διευθυντές και διευθύντριες Νοσοκομειακών Υπηρεσιών Αιμοδοσίας, βιοπαθολόγοι, αιματολόγοι και εκπρόσωποι φορέων και των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών απ΄ όλη την Ελλάδα.

Το Ρέθυμνο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του ΣΕΑ Ρεθύμνου «Δότες Ζωής», Νικόλαος Κουλεντάκης, ο Αντιπρόεδρος Κώστας Μαυρογιαννάκης, η Γραμματέας, Δέσποινα Μαυράκη και μέλη του συλλόγου, η Ελένη Τζωρτζινάκη και η Νικολέτα Γκολφινοπούλου.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αναφέρθηκε η ανάγκη της προσφοράς του αίματος να γίνεται από Εθελοντές μη Αμειβόμενους Αιμοδότες. Απαραίτητο είναι να ενισχυθεί η αιμοδοτική συμπεριφορά αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αιμοδοσία είναι η ύψιστη προσφορά αγάπης και αλληλεγγύη  και η μόνη πηγή για τον πάσχοντα είναι ο άνθρωπος.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο Πρόεδρος του ΣΕΑ Ρεθύμνου, Νικόλαος Κουλεντάκης,  έκανε αναφορά στις δράσεις του συλλόγου αλλά και στους φορείς με τους οποίους έχει εξαιρετική συνεργασία,  όπως η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ρεθύμνης και ο Δήμος Αγίου Βασιλείου αλλά και με την ευρύτερη κοινωνία του Ν. Ρεθύμνου. Επίσης αναφέρθηκε  στην αδελφοποίηση με τον ΣΕΑ Ιταλίας Fratres Fabbrica της Τοσκάνης και κατέθεσε τις προτάσεις του. Από τον ΣΕΑ Ρεθύμνου προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα,  εκφράζοντας έτσι δημόσια τις ευχαριστίες προς τους διοργανωτές της 32ης Αμφικτιονίας.

Η 32η Αμφικτιονία  έληξε με έναν γόνιμο διάλογο αφήνοντας σε όλους τους σύνεδρους εξαιρετικές εντυπώσεις από πλευράς διοργάνωσης.  Οι εθελοντές των συλλόγων και φορέων αποκόμισαν κατά τη διάρκεια γνώσεις και πλούσιες εμπειρίες με μόνο όφελος την κατανόηση της σημασίας της εθελοντικής αιμοδοσίας και της προσφοράς ζωής στον  πάσχοντα συνάνθρωπο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ