ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ουδείς λόγος για το φράγμα του Πλατύ ποταμού...

0

Ερωτηματικά που ζητούν απαντήσεις για μας εδώ στο Ρέθυμνο, προκάλεσε η ανακοίνωση των μεγάλων αρδευτικών έργων που προωθεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Συγκεκριμένα, αρδευτικά έργα, συνολικού, ύψους 1,3 δισ. ευρώ – η μεγαλύτερη μαζική προκήρυξη των τελευταίων ετών – πρόκειται να είναι στον «αέρα» τους επόμενους μήνες, στην πλειονότητά τους μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, με κάλυψη της κρατικής συμμετοχής από το Ταμείο Ανάκαμψης και τον προϋπολογισμό καθώς και, στα μικρότερου προϋπολογισμού έργα, με αξιοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η ανακοίνωση αφορά δεκάδες μεγάλα και μικρά έργα σε όλη την χώρα, μεταξύ των οποίων η Λιμνοδεξαμενή Χοχλακίων Σητείας και το Φράγμα Αγίου Ιωάννη Ιεράπετρας.

Δυστυχώς στην λίστα των έργων δεν περιλαμβάνεται η παραμικρή πρόβλεψη για το πολυσυζητημένο φράγμα του Πλατύ Ποταμού Αμαρίου με όλες τις λιμνοδεξαμένες και τα δίκτυα που απαιτούνται.

Αυτό και μόνο προβληματίζει και καλό θα ήταν να υπάρξει δημόσια ενημέρωση για το που βρίσκονται οι διαδικασίες για το μεγάλο αυτό έργο και μια απάντηση για τους λόγους που απουσιάζει από την όντως εντυπωσιακή λίστα των μεγάλων παρεμβάσεων και υποδομών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ