ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Φωτιά έχει πάρει το πολιτικό σκηνικό στο Ρέθυμνο

0

Φωτιά έχει πάρει το πολιτικό σκηνικό στο Ρέθυμνο τόσο στο επίπεδο της συγκρότησης συνδυασμών για την τοπική αυτοδιοίκηση όσο και για την διαμόρφωση των ψηφοδελτίων για τις βουλευτικές εκλογές.

Οι τελευταίες εξελίξεις θέλουν του Θοδωρή Νίνο, τον Μανώλη Κρεβατσούλη και την Ρένα Κουτσαλεδάκη να συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις τους για συγκρότηση συνδυασμών μέσα σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον εύρεσης τόσων πολλών υποψηφίων, γεγονός, που φαίνεται να έχει επηρεάσει και τον Γιώργο Μαρινάκη, ο οποίος αντιμετωπίζει αντίστοιχες δυστοκίες στην δημιουργία του δικού του συνδυασμού.

Και είναι αλήθεια πως έτσι όπως ψηφίστηκε ο νέος νόμος, δεν είναι τόσο απλό να δημιουργηθεί ένα ψηφοδέλτιο. Για τον Δήμο Ρεθύμνου χρειάζονται περίπου 150 με 200 άτομα! Ως εκ τούτου το εγχείρημα δεν είναι απλό για κανένα.

Την ίδια ώρα δε, ερωτηματικά υπάρχουν για το πώς θα κινηθούν και οι λοιποί συνδυασμοί με το ενδιαφέρον να στρέφεται στον Θωμά Κρεβετζάκη, που λέγεται πως ετοιμάζει δικό του ψηφοδέλτιο και δεν θα συμμετέχει σε αυτό του Γιώργη Μαρινάκη.

Ερωτηματικό επίσης υπάρχει για το πώς θα κινηθούν τα κόμματα. Δεν είναι ξεκάθαρο αν θα δώσουν «χρίσμα» ή αν θα εκφραστούν με «στήριξη» ενώ δεν αποκλείεται οι διαδικασίες αυτές να πάρουν «παράταση» σε ό,τι αφορά τα κόμματα, αφού θα προηγηθούν οι βουλευτικές εκλογές.

Και μιας και μιλήσαμε για τις βουλευτικές εκλογές, έντονες φαίνεται να είναι οι διαβουλεύσεις στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Εκτός της σίγουρης υποψηφιότητας του Μανώλη Χνάρη στην σκακιέρα φαίνεται να μπαίνει και ο γιατρός Νίκος Παπαδάκης, στον οποίο αναμένεται να γίνει πρόταση εντός των ημερών ενώ γίνεται λόγος και για ένα νέο πολιτευτή που μπαίνει στο προσκήνιο. 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ