ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνάντηση Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Ρεθύμνου με τους Δ/ντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

0

Αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής  του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Ρεθύμνου αποτελούμενη από τον γραμματέα της Ν.Ε. Μιχάλη Σαρρή  τα μέλη της Ν.Ε. Γιάννη Μαρινάτο και Γιάννη Καρκαλέτση και τον συντονιστή της Σ.Ε.Δήμου Ρεθύμνου Όθωνα Χριστουλάκη,πραγματοποίησαν την Πέμπτη 29 Σεπτ. 2022 διαδοχικές συναντήσεις με  τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Ρεθύμνου κ. Λάμπρο Καρβούνη και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης Π.Ε. Ρεθύμνου   κ. Μανούσο Μαραγκάκη με  αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής  χρονιάς.

Στις συναντήσεις  αυτές παρουσιάσθηκαν εκτενώς θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων των  Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και οι Προϊστάμενοι  αυτών αναφέρθηκαν στην ετοιμότητα των σχολικών μονάδων  κατά την  έναρξη της  νέας σχολικής χρονιάς. Τονίσθηκε επίσης η ανάγκη στήριξης και συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, οικογένειας, κοινωνίας, τοπικήςαυτοδιοίκησης ώστε το σχολείο να μπορέσει να ανταποκριθεί  ουσιαστικά στο ρόλο του, όπουμαθητές  και εκπαιδευτικοί σε  ένα ασφαλές περιβάλλον να μπορέσουν να αποδώσουν και να αφοσιωθούν στο έργο τους.

Τα μέλη της Νομαρχιακής επιτροπής παρουσίασαν τις θέσεις του κινήματος για την παιδεία και τόνισαν την ανάγκη άμεσης κάλυψης όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς προκειμένου η εκπαιδευτική διαδικασία να πραγματοποιείται ομαλά σε όλες τις σχολικές μονάδες. Μέσα από την συζήτηση αναδείχτηκαν επίσης ζητήματα  όπως οι δυσκολίες προσβασιμότητας των σχολικών κτιρίων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς με μειωμένη κινητικότητα,η ανάγκη ανέγερσης μονάδων ειδικής αγωγής στο Ρέθυμνο και η χρησιμότητα διασύνδεσης των κοινωνικών υπηρεσιών με τους σχολικούς ψυχολόγους. Αναδείχτηκε ακόμη η σοβαρή καθυστέρησης που υπάρχει  σε πλήρωση θέσεων στελεχών  εκπαίδευσης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ