ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Κοινή διεκδίκηση ένας ολοκληρωμένος περιφερειακός νότιος άξονας για την πόλη του Ρεθύμνου

0

Αδιαμφισβήτητη ανάγκη για την πόλη του Ρεθύμνου αποτελεί η ολοκληρωμένη μελέτη, χάραξη και κατασκευή του νότιου άξονα της πόλης, δηλαδή, της περιφερειακής οδού που απαιτείται για να «ανασάνει» κυκλοφοριακά ο αστικός ιστός από τα σημερινά αδιέξοδα του προβληματικού κυκλοφοριακού περιβάλλοντος που έχει διαμορφωθεί.

Στο πλαίσιο αυτό οι τοπικοί θεσμικοί φορείς αποφάσισαν από κοινού να διεκδικήσουν την μελέτη και κατασκευή ενός ολοκληρωμένου νότιου άξονα που θα ξεκινά από τον κόμβο Ατσιποπούλου και θα καταλήγει στον κόμβο Αμαρίου.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε σε σύσκεψη που έγινε την περασμένη Πέμπτη στο μέγαρο της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου, την οποία κάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της επιτροπής περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης, Νίκος Ξυλούρης, προκειμένου να έχει την σύμφωνη γνώμη των φορέων του νομού σε ό,τι αφορά την μελέτη του τμήματος του περιφερειακού δρόμου, που σήμερα υπάρχει και πρόκειται να περάσει για αδειοδότηση στις 9 Αυγούστου.

Το πρώτο τμήμα, το οποίου η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων εξετάζεται στις 9 Αυγούστου, ξεκινά από τον κόμβο Σπηλίου και φτάνει έως το παλιό Πανεπιστήμιο στα Περιβόλια. Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή, το τμήμα αυτό δεν έχει κανένας πρόβλημα και θα προχωρήσει κανονικά, ωστόσο, εκείνο που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα είναι να αποδεχθεί το υπουργείο υποδομών την χρηματοδότηση των μελετών και των έργων που απαιτούνται για να επεκταθεί ο νότιος περιφερειακός άξονας κατά μήκος ολόκληρης της πόλης, δηλαδή δυτικά από τον κόμβο Σπηλίου έως τον Κόμβο Ατσιποπούλου και ανατολικά από το παλιό πανεπιστήμιο στα Περιβόλια έως τον σημερινό κόμβο Αμαρίου. «Είναι και θέμα πολιτικής προστασίας» τόνισε η κ. Λιονή μιλώντας στο «Ρέθεμνος» επισημαίνοντας το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει λόγω του κυκλοφοριακού φόρτου που καταγράφεται εντός πόλεως και μη διεξόδου της κυκλοφορίας των οχημάτων προς τον νότο, όπως θα έπρεπε.

Παράλληλα, ο δρόμος αυτός είναι επιτακτική ανάγκη, καθώς η παράκαμψη Ρεθύμνου του νέου ΒΟΑΚ θα είναι ένας κλειστός δρόμος, όπως ολόκληρος ο νέος Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης, οπότε, θα πρέπει άμεσα να προωθηθεί λύση για την πόλη.

Στην προχθεσινή σύσκεψη, όπου υπήρξε ομόφωνη απόφαση για διεκδίκηση του συνόλου του νότιου περιφερειακού άξονα, συμμετείχαν εκτός των δύο Αντιπεριφερειαρχών, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαρινάκης και ο Αντιδήμαρχος κ. Άγγελος Μαλάς, οι εκπρόσωποι του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης κ.κ. Λευτέρης Κοπάσης, Θοδωρής Νίνος, Βαγγέλης Μαμαγκάκης και Γιώργος Αγαπάκης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Κακογιαννάκης και Νίκος Μανουσάκης, και ο Πρόεδρος της Ν.Ε. Ρεθύμνου του ΤΕΕ κ. Σπύρος Καλησπεράκης και ο σύμβουλος του δήμου Ρεθύμνου κ. Στέλιος Ξεζωνάκης και άλλοι τεχνικοί και μηχανικοί.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ