ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΣΥΠΑ Banner
ΡΕΘΥΜΝΟ

Προβληματισμός για τις χαμηλές βάσεις που διαμορφώθηκαν για τις πανεπιστημιακές σχολές του Ρεθύμνου

0

Και αυτό, μάλιστα, συμβαίνει για σχολές που στο παρελθόν ήταν περιζήτητες. Να σημειωθεί βεβαίως, ότι οι χαμηλές βάσεις είναι ένα τεχνικό ζήτημα και δεν έχει να κάνει με την ποιότητα των σχολών που παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο.

Ωστόσο, δεν παύει να υπάρχει ο προβληματισμός, αφού πρόκειται για τόσο καλές σχολές, άρα είναι ζητούμενο και το επίπεδο των βάσεων εισαγωγής.

Ειδικότερα, το Τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας έχει βάση 9.125 μόρια, το Τμήμα Κοινωνιολογίας 10.110 μόρια, το Τμήμα Οικονομικών 11.040 μόρια, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης 12.675, το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης 11.360.

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης έχει πέσει στα 9.075, το Τμήμα Φιλολογίας στα 9.118 και το ΦΚΣ στα 9.135.

Το μοναδικό τμήμα που διατηρεί υψηλές βάσεις στο Ρέθυμνο είναι αυτό της Ψυχολογίας με 15.905!

Επισημαίνεται, πως οι χαμηλές βάσεις δεν είναι τίποτα περισσότερο από τεχνικό ζήτημα καθώς το επίπεδο σπουδών δεν αμφισβητείται. Οι σχολές αυτές είναι από τις καλύτερες στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε ό,τι αφορά του εισαχθέντες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ο αριθμός τους ανέρχεται σε  1.832 νέους φοιτητές εκ των οποίων οι 1.118 μπαίνουν στις σχολές του Ρεθύμνου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΡΕΘΥΜΝΟ

Προβληματισμός για τις χαμηλές βάσεις που διαμορφώθηκαν για τις πανεπιστημιακές σχολές του Ρεθύμνου

0
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ