ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Κρήτης για αγορά ζωοτροφών και ελαιολάδου για τις πυρόπληκτες περιοχές του νότου - Την παρασκευή στα αρμόδια υπουργεία αντιπροσωπεία του Ρεθύμνου

0

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου κ. Γιάννης Ταταράκης ζήτησε από τον Περιφερειάρχη Κρήτη κ. Σταύρο Αρναουτάκη που επίσης βρισκόταν στην περιοχή το βράδυ της Δευτέρας να αναλάβει πρωτοβουλίες για την κάλυψη του κόστους σε αγορές ελαιόλαδου για τις οικογένειες, των οποίων κάηκαν οι ελαιώνες καθώς και για αγορά ζωοτροφών για τους κτηνοτρόφους που έχουν δεχθεί δεινό πλήγμα.

Όπως μας ενημέρωσε η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή, ο Περιφερειάρχης Κρήτης πρόκειται να προτείνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο την έγκριση ποσού 100.000 ευρώ προκειμένου να διατεθούν για αγορά ζωοτροφών και ελαιόλαδου. 

Την ίδια ώρα ο Βουλευτής Ρεθύμνου κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης προγραμμάτισε ραντεβού την προσεχή Παρασκευή στην Αθήνα προκειμένου αντιπροσωπεία του νομού στην οποία θα συμμετάσχει ο ίδιος, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου και ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου θα συναντήσει τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο Οικονόμου και τον Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, προκειμένου να ζητήσουν ενίσχυση για τις πυρόπληκτες περιοχές αλλά και ζητήματα νέου στρατηγικού σχεδιασμού πυροπροστασίας του νότου του Δήμου Αγίου Βασιλείου. 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ