ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Οργανωμένο το έγκλημα στον νότο του Ρεθύμνου - Την παρέμβαση του Πρωθυπουργού ζητά ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης - Νέες εστίες σε Κρύα Βρύση και Αγία Γαλήνη

0

Όπως είναι πλέον ξεκάθαρο το «έγκλημα» δεν μοιάζει αλλά είναι οργανωμένο.

Αρχικά το μεσημέρι ξέσπασε πυρκαγιά στο Ροδάκινο, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο λόγω των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιτηρούσαν στην περιοχή. Ωστόσο, λίγο αργότερα ένα νέο μέτωπο ανάμεσα στις Μέλαμπες και τα Σακτούρια, προκάλεσε τρομακτική αναστάτωση αφού οι ισχυροί άνεμοι έστελνα τις φλόγες κατευθείαν προς τον οικισμό, προκαλώντας πανικό. Το 112 έστειλε μήνυμα εκκένωσης του οικισμού καθώς οι άνεμοι δεν άφηναν το ελικόπτερο που έφτασε στην περιοχή να κάνει ρίψεις.

Και ενώ τα Σακτούρια απειλούνταν να γίνουν στάχτη, νέα πυρκαγιά ξέσπασε γύρω από τα χωριά  Καρέ, Αμπελάκι και Κούμοι του δήμου Ρεθύμνου, δημιουργώντας νέες ανάγκες για ισχυρή παρέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Ευτυχώς, στο μέτωπο αυτό ήταν δυνατή η από αέρα παρέμβαση και μετά από πολύωρη προσπάθεια η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο, χωρίς να κινδυνέψουν άνθρωποι και χωριά.

Παράλληλα στο μέτωπο του νότου οι προσπάθειες των πυροσβεστών αλλά και των εθελοντών που έσπευσαν προς βοήθεια, κατάφεραν να γλιτώσουν το χωρίο Σακτούρια από την πύρινη λαίλαπα, η οποία λόγω των ανέμων προχώρησε, ωστόσο, με κατεύθυνση στην Αγία Γαλήνη αλλά και τον Άγιο Παύλο.

Καθώς βράδιαζε και ενώ τα εναέρια μέσα δεν ήταν δυνατόν να παρέμβουν λόγω των δέκα μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή, νέα εστία ξέσπασε κοντά στην Κρύα Βρύση αλλά και στην Αγία Γαλήνη, την οποία την πρόλαβαν. Ο νότος και πάλι κυκλωμένος στις φλόγες συνεχίζει να δίνει μάχη μέσα στην νύχτα, που αναμένεται και πάλι ιδιαίτερα δύσκολη.  

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ