ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Δεν βρήκαν ακόμα σπίτι…

0

Παρά τη συγκινητική κινητοποίηση Ρεθεμνιωτών και φορέων για την περίπτωση της οικογένειας με το παιδί ΑΜΕΑ που ψάχνει εναγωνίως σπίτι, μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε αυτό που έμεναν, δεν έχει βρεθεί ακόμα τίποτα και η οικογένεια συνεχίζει να  μένει σε ξενοδοχείο.

Πιο συγκεκριμένα, η ιστορία της οικογένειας έγινε γνωστή μετά τη ρατσιστική άρνηση από ιδιοκτήτρια να τους νοικιάσει το σπίτι που είχαν βρει, όταν έμαθε ότι το μικρότερο παιδί τους έχει αυτισμό.

Από εκείνη τη στιγμή η ταλαιπωρία για την τετραμελή οικογένεια ξεκίνησε. Κανένα σπίτι δεν ήταν διαθέσιμο, αφού και στα ελάχιστα τριάρια που υπήρχαν οι ιδιοκτήτες ήταν ξεκάθαροι: Δεν ήθελαν να νοικιάσουν σε οικογένεια με παιδιά.

Ωστόσο, όσο περνούν οι μέρες η απογοήτευση μεγαλώνει καθώς το παιδί δεν μπορεί να βρει την ησυχία του σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Οι γονείς απελπισμένοι σκέφτονται ακόμα και να μετακομίσουν σε διπλανό νομό.

Συγκινητική είναι επίσης η πρόσφορά καθημερινών ανθρώπων να τους φιλοξενήσουν στο σπίτι τους, πράγμα όμως που όπως είπε η κ. Αναγνωστοπούλου δεν θέλουν να το εκμεταλλευτούν.

«Ζητούμε να νοικιάσουμε ένα σπίτι με δύο υπνοδωμάτια, εντός ή γύρω από την πόλη και προσφέρουμε μέχρι 500 ευρώ», λέει η μητέρα, που βλέπει να μην υπάρχει από πουθενά ανταπόκριση.           

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ