ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η παθολογική κλινική, όπως και η κάθε κλινική δεν αποτελεί ιδιοκτησία κανενός και ανήκει στους πολίτες του Ρεθύμνου

0

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου σε συνέχεια πρόσφατων ανακοινώσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη δυνατότητα λειτουργίας της παθολογικής κλινικής του ιδρύματος, κρίνει αναγκαίο να ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση την υφιστάμενη κατάσταση.

Από την πρώτη στιγμή ανάληψης της ευθύνης της Διοίκησης, διαπιστώσαμε και αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου. Όλο το προηγούμενο διάστημα,  μετά από μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο,  η Διοίκηση του νοσοκομείου, σε συνεργασία με την 7η  Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης βελτίωσης της υφιστάμενης κατάστασης και ενημέρωνε τακτικά για αυτό τα αρμόδια όργανα και το προσωπικό.  Οι μέχρι σήμερα συντονισμένες προσπάθειες στελέχωσης του Νοσοκομείου έχουν οδηγήσει στην πλήρωση 11 μόνιμων θέσεων ιατρών, με 4 επιπλέον τοποθετήσεις να αναμένονται και με το Διοικητικό Συμβούλιο να αποφασίζει και να προωθεί νέες και άγονες θέσεις για άμεση προκήρυξη αυτών στο προσεχές διάστημα.

Ειδικότερα και κατά το προηγούμενο διάστημα στοχεύοντας στην επίλυση του ζητήματος ελλιπούς στελέχωσης της Παθολογικής Κλινικής, αξιοποιήθηκαν άμεσα όλες οι δυνατότητες που παρέχει τη δεδομένη στιγμή η ισχύουσα νομοθεσία όπως: πρόσληψη επικουρικού ιατρού, προκήρυξη 2 μόνιμων θέσεων επιμελητών Β για τις οποίες δεν υπήρξε ενδιαφέρον, άμεση επαναπροκήρυξη των 2 αυτών θέσεων σε ανώτερη βαθμίδα, δηλαδή 2 θέσεις Διευθυντών και επιπλέον 1 θέση Επιμελητή Α. Στην παρούσα προκήρυξη υπήρξε ενδιαφέρον μόνο για  την  μια θέση του Διευθυντή και οι υπόλοιπες θέσεις  που δεν καλύφθηκαν θα επαναπροκηρυχθούν άμεσα. Επιπλέον υπήρξε συνεργασία με ιδιώτη Ιατρό με απόδειξη παροχής υπηρεσιών, άμεση πρόσληψη ειδικευομένων ιατρών που τη δεδομένη περίοδο αριθμούν τους 10 καλύπτοντας έτσι όλες τις οργανικές θέσεις, μετακίνηση μίας ιατρού υπαίθρου, και μετακινήσεις ιατρών από νοσοκομεία παρακείμενων νομών, στοχεύοντας πάντα στην καλύτερη στελέχωση της κλινικής.  Μέσω των συχνότατων συναντήσεων με τον Διοικητή του Νοσοκομείου και τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, οι ιατροί της  Κλινικής γνωρίζουν ότι δεν επαναπαυόμαστε αναζητώντας διαρκώς νέες πιθανές λύσεις για την επίλυση του προβλήματος.

Το υπό εξέταση ζήτημα όμως δεν αφορά στην υποστελέχωση ούτε στην λογοκρισία που σκοπίμως προσπαθούν κάποιοι να το αποδώσουν. Αφορά στις δημοσιεύσεις παράνομων αποφάσεων  προς τα ΜΜΕ, που περιέχουν αυτογνώμονες και καθ’ υπέρβαση δικαιοδοσίας τελεσιγραφικές ανακοινώσεις περί «σφραγίσματος» κλινικών, περί άρνησης νοσηλείας ασθενών κλπ., οι οποίες το μόνο που μπορούν να επιτύχουν είναι κοινωνική αναστάτωση. Αφορά  μια μονομερή ενέργεια δημοσιοποίησης στα ΜΜΕ ενός τελεσιγράφου ότι  «έκλεισε» η παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και δεν θα δέχεται ασθενείς,  χωρίς η Διευθύντρια να έχει το ρόλο, την αρμοδιότητα και την εξουσιοδότηση να το πράξει.  Η παθολογική κλινική, όπως και η κάθε κλινική, δεν είναι ιδιοκτησία κανενός και ανήκει στους πολίτες του Ρεθύμνου.

Με δεδομένο ότι το ζήτημα απασχολεί έντονα την κοινή γνώμη η Διοίκηση  ενημερώνει ότι θα συμμετέχει σε κάθε πρωτοβουλία θεσμικής  συζήτησης όπως αυτή που θα διεξαχθεί με την πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου. Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις της Διοίκησης θα ληφθούν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 28/1/2021.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ