ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

ΣΥΝΠΟΛΙΣ: "Κάτω τα χέρια από το Νοσοκομείο"

0

Για ακόμη μια φορά, γινόμαστε μάρτυρες του τεταμένου κλίματος, μεταξύ των ιατρών και της διοίκησης του νοσοκομείου Ρεθύμνου. Ο λόγος, τα χρόνια προβλήματα, όπως η υποστελέχωση κ.α, που αντιμετωπίζει το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού.
Η αντιμετώπιση της πανδημίας του ιού, έφερε στην επιφάνεια προβλήματα δεκαετιών, που αν μη τι άλλο, καθιστούν προβληματική, σε πολλές των περιπτώσεων, τη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, κράτησαν όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Στο Ρέθυμνο, δυστυχώς, το νοσοκομείο βρίσκεται αντιμέτωπο με διάφορες προκλήσεις, δημιουργώντας έτσι, φαινόμενα εσωστρέφειας, με συνέπεια, την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, δημιουργώντας κλιμα ανασφάλειας ,αβεβαιότητας και έλλειψης εμπιστοσύνης των πολιτών προς αυτό. Η στήριξη του ιατρικού προσωπικού, πρέπει να θεωρείται παραπάνω απο δεδομένη, ειδικά την δύσκολη αυτή υγειονομική περίοδο που διανύουμε.
Η διοίκηση, οφείλει να παρέχει όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις, για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Όλα αυτά, πέρα απο στείρες αντιπαραθέσεις, μεταξύ κυβερνητικών και αντιπολιτευτικών παραγόντων.
Το νοσοκομείο Ρεθύμνου, πρέπει να βγεί ΑΛΩΒΗΤΟ, ΟΡΘΙΟ και ΔΥΝΑΤΟ, μακριά απο περιπέτειες, καθώς οι δυνατότητες των πολιτών τουλάχιστον στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για το Ρέθυμνο, είναι εξαιρετικά περιορισμένες!
Το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας επιτάσσει, την συνεργασία όλων των εμπλεκομένων μερών, διοίκησης, ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Η τοπική κοινωνία, επιζητά και απαιτεί, το νοσοκομείο Ρεθύμνου, να απέχει απο πάσης φύσεως επιρροές και αλλότρια επιστηρίγματα. Δεν πρέπει να αποτελεί αρένα και πεδίο δράσης πολιτικών σκοπιμοτήτων και προσωπικών φιλοδοξιών!
•Στηρίζουμε την προσπάθεια των νοσοκομειακών ιατρών, για καλύτερη ποιότητα προσφερόμενης δημόσιας υγείας!
•Η απαξίωση και τα φαινόμενα μηδενισμού στο πρόσωπο της εκάστοτε διοίκησης του νοσοκομείο, δεν αποτελεί λύση, αλλά μέρος του προβλήματος.
Η τοπική κοινωνία στέκεται δίπλα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, και σε όσους στηρίζουν με σθένος την εύρωστη λειτουργία του.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ