ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Με την επιτροπή αγώνα ενάντια στις ΒΑΠΕ συναντήθηκε ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης

0

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης υποδέχτηκε στο Δημαρχείο την Τρίτη 19 Ιανουαρίου αντιπροσωπεία της «Επιτροπής αγώνα Δήμου Αγίου Βασιλείου ενάντια στις ΒΑΠΕ» που αποτελούνταν από τους π. Ιωάννη Βάθη, κ. Μιχάλη Βαβουράκη , κ. Αλέξανδρο Παπαδάκη ενώ παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Βαγγέλης Καπετανάκης και κάτοικοι των Κοινοτήτων.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και ο συντονισμός των δράσεων για την ακύρωση εγκαταστάσεων νέων ανεμογεννητριών στην περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Ο κ Ταταράκης εξέφρασε στην επιτροπή την αταλάντευτη πολιτική του βούληση και την συστράτευση του με τους κατοίκους και όλους τους φορείς της περιοχής που έχουν κινητοποιηθεί. Επίσης αναφέρθηκε στις εξελίξεις από την ενεργή συμμετοχή του στο  «Δίκτυο  Δημάρχων ενάντια στις Ανεμογεννήτριες» και στις πρωτοβουλίες που συμμετείχε όπως το ψήφισμα προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι η Δημοτική Αρχή εκφράζει την αντίθεση της σε κάθε θεσμικό όργανο και σε κάθε συλλογική απόφαση επιχειρηματολογώντας για την καταστροφικές συνέπειες των ανεμογεννητριών όπως: στις προτάσεις για τον χωροταξικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης, στην διαβούλευση για το ΣΧΟΑΑΠ της δημοτικής ενότητας Φοίνικα, στις γνωμοδοτήσεις των μελετών, στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με ποιο πρόσφατο παράδειγμα την υπ. Αριθμ 281/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από το οποίο ζητήθηκε η έγκριση για την  διέλευση υπέρβαρων- υπερμεγέθων οχημάτων από Επαρχιακή Οδό ΕΟ3  και από Άρδακτο έως το αιολικό πάρκο Κοπρινό για την μεταφορά νέων μηχανολογικού εξοπλισμού ανεμογεννητριών.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε την επιτροπή για τη άποψη του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των οδηγών, την αντοχή του δικτύου καθώς τόσο τα οδοστρώματα όσο και τα τεχνικά έργα των οδών διέλευσης δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να εγγυηθούν  την ακεραιότητα τους στη διέλευση τόσο μεγάλων φορτίων. Ταυτόχρονα τίθενται σε κίνδυνο η ασφάλεια των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης των οικισμών και βέβαια οι παράπλευρες ιδιωτικές κατασκευές εντός των οικισμών, καθώς τα βαρέα και επιμήκη οχήματα μπορούν να  προκαλέσουν δονήσεις ή ακόμη και ρωγμές κατά τη διέλευση τους. Για όλους αυτούς τους λόγους το ΔΣ ζήτησε σειρά μελετών (γεωτεχνικών, στατικών κά) από την εταιρεία στα όρια δικαιοδοσίας του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Επίσης ο κ Ταταράκης επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι σεβόμενος την ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά και τον φυσικό πλούτο του Δήμου Αγίου Βασιλείου θα αντισταθεί από κοινού με την τοπική κοινωνία με κάθε νόμιμο τρόπο σε ένα οικολογικό έγκλημα που θα υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα πλήξει ανεπανόρθωτα τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ