ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: πολλά ερωτηματικά για την τραγωδία στον Ψηλορείτη

0

Ο επίλογος πάντως ήταν τραγικός με τον 22χρονο Γιώργο Κοκοβάκη να χάνει την ζωή του καθώς κατακρημνίστηκε στις πλαγιές του Ψηλορείτη την ημέρα των Θεοφανείων ενώ σοβαρά τραυματίστηκε ακόμα ένας νεαρός της εξαμελούς παρέας. 

Σύμφωνα με όσα έχουν διευκρινιστεί οι έξι νεαροί από το Ηράκλειο - αρχικά γινόταν λόγος για πέντε αλλά τελικά ήταν έξι - ανέβηκαν προς τον Ψηλορείτη για εκδρομή από τον Λάκκο του Μυγερού. Στην πορεία οι τέσσερις διαπίστωσαν πως δεν μπορούσαν να προχωρήσουν παραπάνω στις χιονισμένες πλαγιές του βουνού και υποχώρησαν. Όμως οι δύο αποφάσισαν να προχωρήσουν μόνοι τους. Γύρω στις έξι το απόγευμα ο ένας κατάφερε με το κινητό του να ειδοποιήσει τις αρχές πως βρισκόταν σε κίνδυνο. Μετά από μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε αργά την νύχτα οι αστυνομικές και οι πυροσβεστικές δυνάμεις εντόπισαν τον τραυματισμένο νεαρό, η διακομιδή του οποίου από το βουνό ολοκληρώθηκε στις δύο τα ξημερώματα. Λίγο πριν τα μεσάνυκτα εντοπίστηκε σκοτωμένος και ο 22χρονος Γιώργος, ο οποίος είχε πέσει σε παρακείμενη χαράδρα, περίπου 50 με 100 μέτρα από το σημείο που είχε βρεθεί ο τραυματισμένος νεαρός. Οι διασώστες κατάφεραν περίπου στις 4 τα ξημερώματα να ολοκληρώσουν την επιχείρηση μεταφοράς της σορού του αδικοχαμένου 22χρονου. 

Στην επιχείρηση συμμετείχαν δύο τμήματα της ΕΜΑΚ Ηρακλείου, άνδρες των Π.Κ. Ανωγείων και Γαράζου Μυλοποτάμου καθώς επίσης κλιμάκια από τα ΤΑΕ Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ