ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Απάντηση δημάρχου Αμαρίου στις καταγγελίες για τη διαχείριση των σκουπιδιών

0

Ο δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός απαντά στην επιστολή του δημοτικού συμβούλου του δήμου Αμαρίου, Νίκου Μαρκίδη, η οποία αφορούσε στη λειτουργία της δημοτικής εταιρίας ΑΜΑΡΙ ΜΑΕ ΟΤΑ και δημοσιεύθηκε στην Εφ.Συν. Ο δήμαρχος Αμαρίου κάνει λόγο για «αθλιότητες και ασυναρτησίες» αλλά και για «τρικυμία εν κρανίω» αναφερόμενος στα λεγόμενά του κ. Μαρκίδη.


Αναλυτικά η επιστολή του δημάρχου Αμαρίου στην «Εφ.Συν.»

Αξιότιμοι κύριοι,

με θλίψη μας διαβάσαμε την δημοσίευση και τον σχολιασμό του αρθρογράφου σας σε επιστολή του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Αμαρίου, κ. Νίκου Μαρκίδη, αναφορικά με την “αδιαφανή και σκανδαλώδη” λειτουργία της δημοτικής εταιρίας ΑΜΑΡΙ ΜΑΕ ΟΤΑ.

Αν μη τι άλλο, θεωρούμε ότι η δημοσιογραφική δεοντολογία και το καθήκον σας για αντικειμενική και αμερόληπτη ενημέρωση θα επέβαλλαν την ταυτόχρονη ενημέρωση του “καταγγελλόμενου” Δήμου, ώστε να φιλοξενηθεί και η δική μας άποψη στο ίδιο φύλλο.

Σε κάθε περίπτωση, δεν προτιθέμεθα να απαντήσουμε στις ασυναρτησίες και τις αθλιότητες που δημοσιοποιεί για πολλοστή φορά ο εν λόγω κύριος, οι δημότες μας έχουν και μνήμη και κρίση, αλλά αρκούμαστε να επισημάνουμε τα κατωτέρω σημεία που κατατοπίζουν πλήρως τον ορθολογικό και καλόπιστο αναγνώστη.

Η απλή νοημοσύνη και μια ελάχιστη γνώση περί τα αυτοδιοικητικά δείχνουν ότι ο συντάκτης της επιστολής έχει τρικυμία εν κρανίω: Οι καταγγελίες του για παραβίαση καταργημένων νόμων (Ν. 2190/1920), οι αναφορές για τα ανταποδοτικά, η σύγχυση νομικών διατάξεων που ανέκαθεν ο κ. Μαρκίδης ερμήνευε προς το συμφέρον του (περί αυτού βλτ. κατωτέρω), είναι ελάχιστες ενδείξεις μιας ασυνάρτητης και θολής σκέψης που επί πολλά χρόνια ταλαιπωρεί τις δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες και αρχές με ανεπίδεκτες εκτιμήσεως “αναφορές-διαμαρτυρίες-καταγγελίες κτλ”.

Όλα όσα αναφέρει ο κ. Μαρκίδης στην επιστολή του, τα έχει κατά καιρούς εκθέσει σε αρμόδιους φορείς και έχει λάβει επίσημες απαντήσεις, τις οποίες όμως αποκρύπτει τόσο από την εφημερίδα σας όσο και από τους αναγνώστες σας. Για το λόγο αυτό, κατέληξε -απεγνωσμένος προφανώς- και στην συκοφαντία, αφήνοντας αιχμές για κακοδιαχείριση, αδιαφάνεια, εκτεταμένη διασπάθιση των χρημάτων των πολιτών χάριν προσωπικών τοπικών συμφερόντων και μηχανισμών επανεκλογής    του νυν Δημάρχου Αμαρίου και για δήθεν προσωπικά ωφελήματα που καρπώνεται από την “σκοτεινή λειτουργία” της εταιρίας.

Επ' αυτού, τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι λοιποί θιγόμενοι από την επιστολή δηλώνουμε την επιφύλαξή μας για την δικαστική αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής μας και απλώς υπενθυμίζουμε στον κ. Μαρκίδη την οικονομική οφειλή του προς την εταιρία, χρηματικό ποσό που αχρεωστήτως εισέπραξε ως Πρόεδρός της, όπως τον έχει καταδικάσει και το Ειρηνοδικείο Ρεθύμνου.

Προφανώς στο πλαίσιο της ανωτέρω δικαστικής απόφασης εντάσσεται και η εν λόγω επιστολή του κ. Μαρκίδη, προς το σκοπό της εκβίασης κάποιας λύσης ή της ισοφάρισης εντυπώσεων. Οι δημότες Αμαρίου γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, τα οποία και η εφημερίδα σας θα μπορούσε να έχει πληροφορηθεί πριν σπεύσει να υιοθετήσει τις ανυπόστατες καταγγελίες του κ. Μαρκίδη.


Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Αμαρίου

Παντελής Μουρτζανός

Η είσοδος του ΧΥΤΑ Αμαρίου, στον νομό Ρεθύμνου
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ