ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Πώς γίνεται το άλεσμα της ελιάς - Αγωνιούν οι ελαιουργοί που «παλεύουν» κάτω από δύσκολες συνθήκες

0

Στη διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» στη ΚΡΗΤΗ TV παρουσιάστηκε σε απευθείας σύνδεση με ελαιουργείο της ΒΙΟΖΩΕΛ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ στο Πέραμα Μυλοποτάμου, η διαδικασία του αλέσματος αλλά και τα νέα δεδομένα που ισχύουν με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλά σε όλα τα ελαιουργεία της Κρήτης.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της ΒΙΟΖΩΕΛ Κώστα Σπυριδάκη η τήρηση των αποστάσεων αλλά και ο προστατευτικός εξοπλισμός των εργαζομένων είναι δεδομένος, ενώ για να αποφευχθεί ο συνωστισμός η διαδικασία του αλέσματος γίνεται κατόπιν συνεννόησης με τους παραγωγούς για να μην υπάρξει ταυτόχρονη προσέλευση στο χώρο του ελαιουργείου. Παράλληλα όπως τόνισε ο κος Σπυριδάκης η χρήση μάσκας τόσο εντός όσο και εκτός του ελαιουργείου είναι επιβεβλημένη με στόχο την θωράκιση της δημόσιας υγείας.

Οι ελαιουργοί είναι διπλά προσεκτικοί μιας και ένα κρούσμα θα μπορούσε να επιφέρει άσχημες συνέπειες στη λειτουργία ενός ελαιουργείου, σε μια εποχή που ο κλάδος παλεύει κάτω από εξαιρετικά δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες.

Παράλληλα ο κος Σπυριδάκης τόνισε ότι πρέπει κάτι να γίνει με την διεύρυνση του ωραρίου στα ελαιουργεία με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των παραγωγών.

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ