ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου απαντά σχετικά με την λειτουργία της κλινικής covid-19

0

Σε απάντηση δημοσιευμάτων που αφορούν στην ανάπτυξη κλινών Covid στο Γ.Ν.Ρεθύμνου και σχετικών ισχυρισμών για εσκεμμένη παραπλάνηση της κοινής γνώμης από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, η Διοίκηση του ΓΝ Ρεθύμνου κάνει γνωστά τα ακόλουθα:

H δυναμικότητα της κλινικής δεν επεκτάθηκε.

Επανήλθε λόγω των αυξημένων αναγκών, στον αρχικό προβλεπόμενο αριθμό λειτουργίας των 20 κλινών, όπως προέβλεπε άλλωστε η απόφαση της Διοίκησης και της Ιατρικής Υπηρεσίας, με την σύμφωνη γνώμη του Προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου και της Προέδρου της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, στην αρχή της πανδημίας. 

Τη δυναμική ανάπτυξης των κλινών καθορίζουν οι ανάγκες της πανδημίας που στο πλαίσιο της ύφεσης που σημειώθηκε ο αριθμός τους περιορίστηκε, υπό την προϋπόθεση ότι  η κλινική θα δύναται να ανακτήσει την πλήρη δυναμικότητά των 20 κλινών της άμεσα σε περίπτωση αύξησης κρουσμάτων, πράγμα που συνέβη την τρέχουσα εβδομάδα.

Συνεπώς οι όποιοι ισχυρισμοί για πρόσθετες κλίνες και δημιουργία ψευδών εντυπώσεων στο κοινό, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η λειτουργία της κλινικής Covid κινείται σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό ανάπτυξης των προβλεπόμενων 20 κλινών, για τη στελέχωση των οποίων υπήρξε η σχετική μέριμνα.

Στο Γ.Ν. Ρεθύμνου τους τελευταίους μήνες προσλήφθηκαν 57 υγειονομικοί,  ως επικουρικό λοιπό προσωπικό, 25 εκ των οποίων  είναι νοσηλευτές.

Η Πνευμονολογική Κλινική του νοσοκομείου στην οποία ανήκει και η επιστημονική ευθύνη της κλινικής covid, ενισχύθηκε με 4 γιατρούς πνευμονολόγους. Την πρόσληψη ενός μόνιμου, κλάδου ΕΣΥ και ενός επικουρικού, αλλά και με την μετακίνηση δύο πνευμονολόγων για την πραγματοποίηση εφημεριών και  πρωινού ωραρίου

Επίσης στο ΓΝ Ρεθύμνου προσλήφθηκαν 3 μόνιμοι ιατροί, Καρδιολογίας, Πνευμονολογίας, Μαιευτικής-Γυναικολογίας και 5 επικουρικοί γιατροί στις ειδικότητες ΩΡΛ, Ιατρικής Βιοπαθολογίας, Οφθαλμολογίας, Μαιευτικής Γυναικολογίας και Παθολογίας.

Από την πρώτη στιγμή που κληθήκαμε να διαχειριστούμε την πανδημία η Διοίκηση του Νοσοκομείου σε συνεργασία με την Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την αντιμετώπιση χρονιών προβλημάτων υποστελέχωσης. Στην παρούσα δύσκολη συγκυρία ανακριβείς δηλώσεις και μάλιστα εργαζομένων στον τομέα της υγείας, αντιβαίνουν τις αρχές δεοντολογίας διαταράσσοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολίτων , υποτιμώντας την συνολική προσπάθεια.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ