ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: ο πρώτος απολογισμός στον Δήμο Μυλοποτάμου αποδεικνύει πρωτοφανή καταστροφή

0

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές στο αγροτοκτηνοτροφικό οδικό δίκτυο με πολλούς δρόμους να έχουν κυριολεκτικά εξαφανιστεί. Αντίστοιχα ζημιές έχει υποστεί το επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο αλλά και η παλιά Εθνική Οδός που διασχίζει κεντρικά ολόκληρο τον δήμο. Γεφύρια έχουν υποχωρήσει με σοβαρότερη ζημιά αυτή που καταγράφεται στην γέφυρα του Μπραχίμο έξω από το Πέραμα αλλά και στην γέφυρα της Βρισηίδας στα Αγγελιανά, όπου έχει διαπιστωθεί ότι το νερό παρέσυρε συνολικά τρία γεφύρια.  Ωστόσο, η καταγραφή δεν έχει ακόμα ξεκινήσει και εκφράζονται φόβοι και για άλλα μικρά γεφύρια, στα οποία η πρόσβαση δεν είναι ακόμα εφικτή. 

Επίσης σοβαρή ζημιά έχουν υποστεί οι κεντρικές μονάδες βιολογικού καθαρισμού Περάματος και Πανόρμου, η πρόσβαση στις οποίες έχει διακοπεί και μέχρι στιγμής δεν είναι εφικτό να γνωρίζει η ΔΕΥΑΜ το μέγεθος της καταστροφής. Αντίστοιχα και για το κεντρικό αντλιοστάσιο του Πανόρμου, για το οποίο εκφράζονται φόβοι περί εξαφάνισης του από το πέρασμα του ποταμού. 

Εκτός λειτουργίας έχουν μείνει δύο γεωτρήσεις στα Αγγελιανά και μία στο Πάνορμο ενώ τα δίκτυα ύδρευσης σε Πέραμα, Πάνορμο, Αγγελιανα, Ρουμελή, Αλφά, Μαργαρίτες, Χουμέρι και  Σκεπαστή έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες. 

Στο μεταξύ, σε "οικόπεδο" έχει μετατραπεί το γήπεδο Περάματος, το οποίο χρειάζεται εκ βάθρων ανακατασκευή. 

 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ