ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Γιάννης Ταταράκης: «Όχι στην αποδυνάμωση του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Σπηλίου»

0

Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση με αφορμή την απόσπαση ενός οδηγού ασθενοφόρου από το Κέντρο Υγείας Σπήλιου στην 6 ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου Ιονίων, Ηπείρου & Δυτ. Ελλάδας):

«Με μεγάλη μου λύπη και απογοήτευση ενημερώθηκα προ ημερών για την επικείμενη απόσπαση του ενός από τους δύο μόνιμους οδηγούς που διαθέτει το ήδη υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας και μάλιστα χωρίς να το γνωρίζει η Διοίκηση του.

Η Συντονίστρια Επιστημονικής Λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Σπηλίου Μαρία Αντωνοπούλου απέστειλε επιστολή προς την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Ελένη Μπορμπουδάκη στις 11 Οκτωβρίου με την οποία της ζητούσε να μην προχωρήσει στην συγκεκριμένη απόσπαση αν δεν βρεθεί αντικαταστάτης αφού θα έμεναν ακάλυπτες οι εφημερίες των οδηγών και θα έπρεπε να καλύπτονται από το ΚΥ Αγίας Φωτεινής και το αντίστροφο.

Εγώ από την πλευρά μου ενημέρωσα τηλεφωνικά τον Βουλευτή Ρεθύμνης και Υφυπουργό Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη για την επικείμενη απόσπαση και το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί χωρίς ποτέ να λάβω καμία απάντηση για τις ενέργειες που έκανε παρά τις συνεχείς τηλεφωνικές οχλήσεις μου. Επίσης επικοινώνησα κατ επανάληψη με την κ Μπορμπουδάκη και της εξέφρασα σε όλους τους τόνους την αγανάκτηση μου για μια τέτοια απόφαση. Δυστυχώς οι ανησυχίες μας δεν εισακούστηκαν από καμία πλευρά παρόλο που είναι γνωστά τα προβλήματα  που αντιμετωπίζει η πρωτοβάθμια παροχή υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψη στην περιοχή μας. Άλλωστε είχα την ευκαιρία να τα παρουσιάσω αναλυτικά στην κ Μπορμπουδάκη και κατά την επίσκεψη της στον Δήμο αρχές του έτους. 

Το ΚΥ Σπηλίου το οποίο καλύπτει γεωγραφικά μια τεράστια περιοχή από το Ροδάκινο μέχρι την Αγία Γαλήνη με μεγάλη μερίδα του πληθυσμού μας να  είναι ηλικιωμένοι στους οικισμούς ενώ τους θερινούς μήνες έχει πολύ υψηλή επισκεψιμότητα, θα  αναγκάζεται πλέον να μοιράζεται το ασθενοφόρο τις περισσότερες ημέρες με το επίσης υποστελεχωμένο ΚΥ Αμαρίου και παρόλα αυτά να μην επαρκούν οι βάρδιες.

Είναι λοιπόν ανεξήγητοι οι λόγοι που η 7η ΔΥΠΕ επιμένει στην απόφαση της και δημιουργούν εύλογα ερωτήματα:

  • Είναι ενημερωμένος ο αρμόδιος Υφυπουργός Υγείας κ Κοντοζαμάνης και συνολικά η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου για αυτή την εξέλιξη;
  • Είναι λογική η απόσπαση προσωπικού χωρίς εναλλακτικές λύσεις σε περίοδο υγειονομικής κρίσης αφήνοντας ακάλυπτες ευάλωτες ομάδες πληθυσμών;
  • Όταν θα υπάρχει περιστατικό σε περιοχή του Αμαρίου και ταυτόχρονα στον Δήμο μας αλλά θα υπάρχει ένα ασθενοφόρο σε εφημερία, ποιος είναι αυτός που θα κρίνει την σοβαρότητα τους και θα δίνει προτεραιότητα στην ανθρωπινή ζωή; 

Είναι γνωστή η αγωνία μου και προσπάθειες που καταβάλω για τα θέματα που αφορούν την λειτουργία του ΚΥ Υγείας Σπήλιου. Είναι αναμενόμενο ότι δεν πρόκειται επιτρέψω την απαξίωση του μοναδικού ιδρύματος υγείας που διαθέτει ο Δήμος μας. Καλώ λοιπόν την Διοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης να μην υπογράψει την συγκεκριμένη απόσπαση και αν το έχει κάνει να την ανακαλέσει. Σε διαφορετική περίπτωση θα συγκαλέσω τις επόμενες ημέρες έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιου για το θέμα με την παρουσία των Προέδρων όλων των Κοινοτήτων για να καθορίσουμε τις περαιτέρω ενέργειες μας.  »

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ