ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Αντιδράσεις γιατρών ΜΕΘ στο Ρέθυμνο - Ζητούν άμεσα προσλήψεις

0

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε και να ζητήσουμε την συμπαράσταση σας στο αίτημα μας. Η κλινική μας από τον επόμενο μήνα μπαίνει στη δίνη της υποστελέχωσης .

Στην πρόσφατη προκήρυξη δεν υπάρχει καμιά θέση για την ΜΕΘ Ρεθύμνου ,αφενός γιατί δεν προκηρύχθηκε η κενή μας οργανική, μια θέση που είχαμε ελεύθερη, αφετέρου δεν  δόθηκαννέες θέσεις στη κλινική μας  από αυτές που πρόσφατα  συστήθηκαν λόγω της πανδημίας και  ήδη βρίσκονται σε προκήρυξη. Για την κλινική μας δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη ( συστήθηκαν 25 νέες θέσεις γιατρών ΜΕΘ, εκ των οποίων προκηρύχθηκαν 18 για Χανιά και Ηράκλειο) παρά τιςσοβαρές ελλείψεις που έχουμε σε ιατρικό προσωπικό για να  μπορέσει να ξεκινήσει η λειτουργία των δύο νέων κλινών οι οποίες  θα μπορούσαν να βοηθήσουν σημαντικά και στην αντιμετώπιση της πανδημίας .

Ο λόγος της υποστελέχωσης προκύπτει ακόμη από το γεγονός ότι  όχι μόνο δεν θα πάρουμε γιατρό από την  πρόσφατη προκήρυξη αλλά δύο συνάδελφοι μας αναγκάζονται να φύγουν από την μονάδα μας και να θέσουν υποψηφιότητα στις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί στους άλλους νομούς, αφού για την μονάδα  δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το άμεσο μέλλον.

Ζητάμε να προκηρυχθούν άμεσα (χθές)τρεις νέες θέσεις γιατρών για τη ΜΕΘ διαφορετικά η λειτουργία μας είναι επισφαλής ώστε να μην είμαστε σε θέση  να υποστηρίξουμε την ασφαλή λειτουργία ακόμη  και των σημερινών κλινών της κλινικής μας από τον επόμενο μήνα.

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Ρεθύμνου

Χαράλαμπος Μαρκάκης

Ηλίας Σαμιώτης

Αναστασία Πεντάρη

Αικατερίνη Κυρίτση

Χαράλαμπος Παππάς

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ