ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Υπάρχει θέμα στη Σκαλέτα…. όχι μόνο

0

Από αναγνώστη μας, λάβαμε την κάτωθι επιστολή, η οποία αποδεικνύει, ότι κανένας έλεγχος δεν γίνεται για την διασφάλιση των δικαιωμάτων της πρόσβασης σε δημόσιους χώρους και παραλίες, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν σε πολλά σημεία του Ρεθύμνου. Η επιστολή αναφέρει τα εξής:
«Κυριακή 5 Ιουλίου ντάλα μεσημέρι, πολλή ζέστη... Ένας κάτοικος της περιοχής έχει την αφελή ιδέα να κάμει ένα μπάνιο στην όμορφη παραλία της Σκαλέτας να δροσιστεί. Φτάνει στον βόρειο παράλληλο της Εθνικής και ψάχνει απεγνωσμένα να βρει δίοδο  προς τη θάλασσα... Αμ δε... Προχωρεί ανατολικά, γυρίζει πίσω, τίποτα. Κάποια στιγμή βρίσκει ένα «μονοπάτι» προς τη θάλασσα, προσεγγίζει περιχαρής  την παραλία...φευ!! Το συρματόπλεγμα είναι εκεί... Γυρίζει πίσω λουσμένος στον ιδρώτα, πάει τώρα δυτικά, πέρασμα δεν υπάρχει...

Ως Έλληνας φορολογούμενος πολίτης ρωτάει. Όποιος, δίπλα στη θάλασσα, έχει ιδιοκτησία (σπίτι, κατάστημα, ξενοδοχείο) γίνεται κύριος και διαφεντεύει και την παραλία;

Οργή δεν έχει μόνο ο παθών. Ξεχειλίζει σε πολλούς...

Θερμή παράκληση προς το Δήμο ή κάθε άλλον αρμόδιο. Κάποιες πινακίδες στον παράλληλο της ακτής δρόμο θα μπορούσαν να βοηθήσουν... Ή με κάποιον άλλο τρόπο θα μπορούσαν και οι «ιθαγενείς» να οδηγηθούν προς την παραλία χωρίς αυτό το εξευτελιστικό πηγαινέλα; Ζητάμε πολλά;»

Σ.Σ. Αγαπητέ αναγνώστη δεν ζητάς πολλά. Μάθαμε, φαίνεται, να μην ζητούμε πολλά γενικώς και για αυτό βρίσκουν πρόσφορο έδαφος οι καταπατητές και στις ακτές και στα βουνά μας!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ