ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η Αγγελοπούλου και τα ανιστόρητα ιστορημένα…

0

Η επίσκεψη της Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη στο Ρέθυμνο προκάλεσε συζητήσεις, σχόλια έως και επικρίσεις.

Κάθε ένας προφανώς έχει την δική του άποψη. Ωστόσο, δεν νοείται ανάλογα με το πώς βλέπει κάποιος την Πρόεδρο της Επιτροπής του «Ελλάδα 2021», να γράφει σχόλια τύπου «η Κρήτη δεν είχε κανένα πρωταγωνιστικό ρόλο στην επανάσταση του 1821 και κατά συνέπεια δεν υπάρχει λόγος να πρωταγωνιστεί στον εορτασμό της». Αυτού του είδους τα σχόλια, όχι μόνο είναι ανιστόρητα και χωρίς ίχνος αλήθειας, αλλά θεωρούμε αδιανόητο ότι ειπώθηκαν και γράφτηκαν με τόσο στόμφο και τόση άνεση! Θεωρούμε πως έχουν σκοπιμότητα, είναι επικίνδυνα και υπηρετούν συμφέροντα ξένα και εχθρικά προς την Κρήτη και τους Κρητικούς. Αποτελούν ξεκάθαρη προσπάθεια χειραγώγησης με προφανείς σκοπούς.

Για την Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, κάθε ένας μπορεί να έχει την άποψη του. Και εμείς διαφωνούμε με τις θέσεις της σε πολλά ζητήματα, βρίσκουμε λίγες έως και αδιάφορες τις κατηγορίες εορτασμού που έχει θεσπίσει με την επιτροπή, της οποίας προΐσταται και μάλιστα κρίνουμε ως τραγελαφικές κάποιες θέσεις μελών αυτής της επιτροπής, όπως του καθηγητή κ. Χατζή, ο οποίος ουσιαστικά «ξαναδολοφόνησε» τον Ιωάννη Καποδίστρια με ανιστόρητες αναφορές και με ασύστολα ψεύδη. 

Ας σταματήσουμε να «παίζουμε» με την ιστορία.  Και επειδή οι καιροί είναι χαλεποί, η χώρα και οι πολίτες της σε ιδιαίτερα δυσμενή κατάσταση, ας γίνουμε πιο προσεκτικοί και ας θυμόμαστε πως όλοι είμαστε Έλληνες.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ