ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ανδρέας Ξανθός: Η μόνη εργασιακή διέξοδος για τους συμβασιούχους στο ΕΣΥ είναι οι μόνιμες προσλήψεις με ειδική μοριοδότηση

0

Στη διάρκεια της επίσκεψης του βουλευτή και τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Α. Ξανθού στο νοσοκομείο «Λαϊκό», πραγματοποιήθηκε αρχικά συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων στην οποία συζητήθηκε η κατάσταση στο ΕΣΥ μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας, τα εργασιακά και μισθολογικά θέματα του προσωπικού και, κυρίως, το μείζον ζήτημα  της προοπτικής των συμβασιούχων  όλων των κατηγοριών που υπηρετούν σήμερα στα νοσοκομεία (οι οπ οίοι στο «Λαϊκό» είναι 350 άτομα και αποτελούν  σχεδόν το 30% του συνόλου). Ο κ. Ξανθός τόνισε ότι η μόνη ρεαλιστική λύση γι’ αυτό το πρόβλημα είναι να δρομολογηθούν μόνιμες προσλήψεις , τόσο γιατρών μέσω των ειδικών Συμβουλίων Επιλογής  όσο και  μη ιατρικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ,  στις οποίες όλοι οι συμβασιούχοι (επικουρικοί γιατροί, λοιπό επικουρικό προσωπικό της πρό και μετά- covid περιόδου, συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ) θα συμμετέχουν με ειδική μοριοδότηση. Όσο για το θέμα των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) που απασχολούνται σε καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη , ανέφερε ότι το Υπουργείο οφείλει να προχωρήσει έγκαιρα σε επαναπροκήρυξη των θέσεών τους, πριν τη λήξη των συμβάσεων στις 31-12-2020.

Ο κ. Ξανθός δήλωσε όμως ότι  τέτοιο σχέδιο μόνιμης και σταθερής ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΣΥ και μακροπρόθεσμης επένδυσης στη δημόσια περίθαλψη , δεν έχει η κυβέρνηση της ΝΔ. Αντίθετα, περιμένει να «περάσει η μπόρα» της πανδημίας για να επαναφέρει  τα γνωστά σενάρια των ΣΔΙΤ και του ανοίγματος του ΕΣΥ στην ιδιωτική αγορά, προσπαθώντας παράλληλα να δημιουργήσει σχέσεις πελατειακής εξάρτησης με το επικουρικό προσωπικό που προσελήφθη τους τελευταίους μήνες λόγω covid-19 και στο οποίο «κλείνει το μάτι» για μονιμοποίηση.

Η περιοδεία του κ. Ξανθού και αντιπροσωπείας του Τμήματος Υγείας και της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ του «Λαϊκού», συνεχίστηκε σε κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου (ΤΕΠ, ΜΕΘ,  Παθολογική Κλινική, Χειρουργική Κλινική, Μονάδα Μεταμοσχεύσεων, διοικητικές υπηρεσίες   κλπ)  και ολοκληρώθηκε με αναλυτική ενημέρωση από τη Διοίκηση του νοσοκομείου. 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ