ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη στο Επιμελητήριο Ρεθυμνης

0

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και την Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, είχε την Παρασκευή, 3 Ιουλίου ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χ. Θεοχάρης στα πλαίσια της περιοδείας του στην Κρήτη. Στην συνάντηση συμμετείχε ο Υφυπουργός Mεταφορών και Βουλευτής Ρεθύμνου κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Δήμαρχος Ρεθύμνου  κ. Γιώργος Μαρινάκης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Γιακουμάκης ανέφερε στον Υπουργό ότι η υγειονομική κρίση του COVID-19 βρήκε τον Τουρισμό στο χειρότερο δυνατό σημείο ρευστότητας, λόγω μη εισπράξεων έστω προκαταβολών από τους Tour Operators, το πρόσφατο της πτώχευσης της THOMAS COOK, αλλά και γιατί από τους περισσότερους Ξενοδόχους έγιναν πολλές και συνήθως απαραίτητες επενδύσεις στις μονάδες τους προηγούμενους μήνες. Συνεπώς τα προβλήματα είναι τόσο πιεστικά, που απαιτούν ξεκάθαρες και γενναίες πολιτικές, χωρίς υπαναχωρήσεις. Ακόμα ζήτησε τον όσο το δυνατόν καλύτερο συντονισμό του Υπουργείου, τόσο με τους συναρμόδιους Φορείς, όσο και με τις επιχειρήσεις, για την ενημέρωση, την ενίσχυση των διαθέσιμων μέσων και την τάχιστη αντιμετώπιση των όποιων τυχόν επιμέρους κρουσμάτων και κρίσεων. Επίσης επέδωσε στον Υπουργό ενημερωτικό φάκελο με τις πρόσφατες παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης αναφορικά με τα μέτρα που θεωρεί η Διοίκηση του ότι πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Ο κ. Χάρης Θεοχάρης, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Το 2020 δεν είναι η χρονιά των αριθμών, αλλά η χρονιά της ποιότητας. Και ποιότητα σημαίνει όμορφες διακοπές στο όμορφο κρητικό περιβάλλον, με τη φανταστική κρητική φιλοξενία. Σημαίνει, όμως και ασφάλεια και προσοχή. Όλοι μας πρέπει να τηρούμε τα πρωτόκολλα, ώστε όποιος έρχεται εδώ να γυρίζει στο σπίτι του σώος και υγιής. Η ελληνική κυβέρνηση έχει σχέδιο και το υλοποιεί μέσα στα χρονοδιαγράμματα που η ίδια θέτει. Δεν πρέπει, λοιπόν, να υπάρχει αγωνία και ανησυχία. Κάθε μέρα επανεξετάζουμε τα δεδομένα και κάνουμε διορθωτικές κινήσεις. Σήμερα, μάλιστα, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε περαιτέρω μέτρα στήριξης των εργαζομένων (ειδικά των εποχικών), καθώς και των επιχειρήσεων. Καλώ τους εργαζόμενους να δουν με προσοχή αυτά τα μέτρα στήριξης, να δουν την εξειδίκευση. Μέσα από αυτά τα μέτρα διορθώνονται οι δυσκολίες που υπήρχαν στο προηγούμενο διάστημα. Η στήριξη θα είναι ακόμα πιο ουσιαστική, ακόμα πιο γενναία και χωρίς αποκλεισμούς ή προβλήματα».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ