ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Ταλαιπωρία για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους που δούλεψαν τις απόκριες

0
xenodohoipalliloi

 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρεθύμνου κ. Κωστή Νικολιδάκη, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν εντάχθηκαν στην κατηγορία των εργαζομένων που μπήκαν σε αναστολή και δεν εισέπραξαν τα προβλεπόμενα 800 ευρώ. Αν και είχε διακοπεί η περίοδος ανεργίας τους, τελικά, εντάχθηκαν στην ίδια κατηγορία με τους λοιπούς συναδέλφους τους, οι οποίοι πήραν δίμηνη παράταση στα επιδόματα ανεργίας.  

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, σήμερα, δύο μήνες μετά, να έχει μπει στο λογαριασμό τους το ποσό που αντιστοιχούσε από την ημέρα διακοπής της ανεργίας τους έως την ημέρα που έπιασαν δουλειά στα ξενοδοχεία που είχαν ανοίξει για το καρναβάλι. Για την υπόλοιπη περίοδο δεν πήραν χρήματα και δημιουργήθηκε κενό ως προς την περίπτωση τους.

Έτσι, υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στο υπόλοιπο ποσό που δικαιούνται καθώς ως γνωστόν και αυτοί πέρασαν πάλι εκ των πραγμάτων στην ανεργία, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία καταβολή.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολιδάκη, όλοι αυτοί που βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία ξενοδοχοϋπαλλήλων, θα πρέπει να μπουν στην ηλεκτρονική σελίδα του ΟΑΕΔ και να κάνουν αίτηση για νέα κάρτα ανεργίας και αντίστοιχα για τα επιδόματα ανεργίας που έχουν προβλεφθεί.

Ο ίδιος τόνισε, ότι δεν θα πρέπει να φοβούνται πως δεν θα πάρουν τα χρήματα, αλλά θα πρέπει να υποστούν αυτή την ταλαιπωρία για να υποβάλουν εκ νέου αίτηση για κάρτα ανεργίας και να αιτηθούν τα χρήματα που δικαιούνται.

Ωστόσο, γίνεται αντιληπτό, πως η ταλαιπωρία για τους ανθρώπους αυτούς είναι μεγάλη και κυρίως οι καθυστερήσεις αφού εδώ και δύο μήνες δεν έλαβαν τα επιδόματα που πήραν οι λοιποί συνάδελφοι τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική τους κατάσταση.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ