ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Αύριο η κηδεία του Στέλιου Κιαγιαδάκη κεκλεισμένων των θυρών παρουσία μόνο της οικογένειας του

0

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλλεί αύριο το μεσημέρι στον Ι.Ν. των Τεσσάρων Μαρτύρων κεκλεισμένων των θυρών παρουσία μόνο της οικογένειας του, λόγω των των περιοριστικών μέτρων  της πανδημίας του κορονοιού, ενώ η ταφή του θα γίνει στη γενέτειρα του στο χωριό Αργυρούπολη.

ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ρεθύμνου,του οποίου ήταν πρόεδρος αναφέρει σε ψήφισμα που εξέδωσε:

«Με ανείπωτη θλίψη το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ρεθύμνου, πληροφορήθηκε μόλις τώρα το πρόωρο «φευγιό» του αείμνηστου και αναντικατάστατου Προέδρου μας Στέλιου Χ. Κιαγιαδάκη, που υπήρξε για όλους μας πρότυπο, δύναμης ζωής και δημιουργικότητας, με διαρκείς αγώνες και επιτυχίες στα πολιτιστικά δρώμενα, όπως και στο Σώμα των Εφέδρων Αξιωματικών, στην πόλη μας, σε όλη την Κρήτη, αλλά Πανελλαδικά και εκτός Ελλάδας, που πραγματικά δεν τα χωράει ανθρώπινος νους.

Μετά από αυτό το θλιβερό μαντάτο, συνήλθε εκτάκτως το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας και αποφάσισε:

Να παραστεί σύσσωμο το Δ.Σ. ή αντιπροσωπεία του, εφόσον επιτραπεί, στη νεκρώσιμη ακολουθία και να εκφράσει στην οικογένεια του εκλιπόντος τα θερμά του συλλυπητήρια.

Να καταθέσει αντί στεφάνου, συμβολικό ποσό στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου για την κάλυψη αναγκών προστατευτικού υλικού των εργαζομένων του, και

Να υποστείλει μεσίστια τη Σημαία του Συνδέσμου για εννέα ημέρες».

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο αντιπρόεδρος, Κλέαρχος Κανακάκης

Ο γενικός γραμματέας, Ιωάννης Αποστολάκης

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης για τον θάνατο του Στέλιου Κιαγιαδάκη:

«Ένας ξεχωριστός άνθρωπος “έφυγε” από κοντά μας. Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης, μετέτρεψε την αγάπη του για την κρητική παράδοση και του Ρέθυμνο σε διαχρονική προσφορά. Τον αποχαιρετούμε όλοι με βαθειά λύπη, εκφράζοντας τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του».

Τα συλλυπητήρια για τον θάνατο του  Στέλιου Κιαγιαδάκη εκφράζει και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης:

«Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης υπηρέτησε με ζήλο τον πολιτισμό της Κρήτης. Συνέβαλε καθοριστικά στη διατήρηση της κρητικής παράδοσης. Ως Πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης εκπροσώπησε την Κρήτη σε σημαντικές διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η παρακαταθήκη που αφήνει είναι ιδιαίτερα σημαντική. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου  Μαρία Λιονή:

« Με ιδιαίτερη λύπη πληροφορηθήκαμε σήμερα το θάνατο του αγαπητού συμπολίτη μας Στέλιου Κιαγιαδάκη, ενός γνήσιου Κρητικού και θιασώτη της τοπικής παράδοσης . Ο εκλιπών, ως Πρόεδρος επί σειρά ετών του ιστορικού Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης, γαλούχησε γενιές στην κρητική μουσική παράδοση και με τη δική του μοναδική συμβολή η κρητική μουσική και ο χορός έγιναν αναγνωρίσιμα στο πανελλήνιο και παράλληλα έγιναν το όχημα για να διαφημιστεί και να αγαπηθεί ο τόπος μας, και να ταξιδέψει ο πολιτισμός και η πλούσια ιστορία της Κρήτης σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης θα μείνει στη μνήμη μας ως ένας περήφανος Κρητικός, που εργάστηκε με πάθος για το ιδεώδες της κρητικής παράδοσης, ώστε να μαθαίνουν οι νεότεροι και να διατηρείται στο ακέραιο η επαφή με τις ρίζες και την ταυτότητά μας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ