ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Στο σπίτι γιόρτασαν την 25η Μαρτίου οι Ρεθεμνιώτες

0

Έρημη πόλη το Ρέθυμνο, με τους πολίτες σήμερα, ημέρα του Ευαγγελισμού και της Εθνικής Επετείου του 1821, να έχουν αποδεχτεί και να ακολουθούν τα μέτρα της κυβέρνησης και των επιστημόνων για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού, μένοντας σπίτι. Τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά η κίνηση είναι σχεδόν μηδενική ενώ θετικό χαρακτηρίζουν οι αρχές ότι δεν υπήρξε ούτε μετακίνηση πολιτών προς την ενδοχώρα.

Για πρωτόγνωρες συνθήκες που δοκιμάζονται οι Έλληνες κάνει λόγο σε μήνυμα του ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου: «Σήμερα, γιορτάζουμε την Εθνική μας Επέτειο κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε, με ολόκληρη την ανθρωπότητα να δοκιμάζεται. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες καλούνται να κάνουν ξανά, μία ακόμη αναγκαία υπέρβαση για το καλό της πατρίδας και της κοινωνίας. Εμπνεόμενοι από τον πατριωτισμό των αγωνιστών του 21, στέλνουμε ένα μήνυμα ενότητας, πειθαρχίας και αγώνα», τονίζοντας παράλληλα πως: «Η σκέψη και η καρδιά μας βρίσκεται δίπλα σε αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος: στο προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στα σώματα ασφαλείας και τους στρατιωτικούς στον Έβρο, αλλά και σε όσους εξακολουθούν να εργάζονται και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην κοινωνία».

Στα Ανώγεια Ρεθύμνου στα ψηλά του Ψηλορείτη οι δρόμοι είναι έρημοι και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιερέας του χωριού Ανδρέας Κεφαλογιάννης: «Οι Ανωγειανοί είναι πάντα υπάκουοι και σέβονται το κοινό καλό». Ο ίδιος χτύπησε στις 9 το πρωί στις 12 το μεσημέρι και στις 3 το μεσημέρι την καμπάνα του Αι Γιώργη στο Μεϊντάνι με τα συμβολικά χτυπήματα αντίστοιχα του 1821 ενώ τέλεσε και τρισάγιο στη μνήμη πεσόντων και ηρώων στην πλατεία του Αρμί. «Στη δική μας δοκιμασία, ο μοναδικός Γολγοθάς που υπάρχει είναι εκείνος που βλέπουμε από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές οι οποίοι ευρισκόμενοι στην πρώτη γραμμή, έχουν υπερνικήσει τις αντοχές τους τις ανθρώπινες και έχουν μεταβεί στη δύναμη που παίρνουν από την αγάπη τους στον άνθρωπο, την ευθύνη τους προς τις κοινωνίες, αλλά και από τις προσευχές όλων μας και την του Θεού θεία Παρέμβαση», αναφέρει ο πατήρ Κεφαλογιάννης ο οποίος καλεί μάλιστα όλους τους πολίτες να παραμείνουν σπίτι τους λέγοντας: «Κρατείστε αδέρφια μου μένοντας σπίτι, ανοικτές τις καρδιές σας, στα χείλη σας τα λόγια μιας προσευχής, κρατείστε τις αγκαλιές σας ανοιχτές για τα μέλη των οικογενειών σας, βρείτε τρόπους να βοηθήσετε συνανθρώπους σας απροστάτευτους και χωρίς προστασία δικών τους ανθρώπων. Κρατείστε αδέρφια μου τις εκκλησιές ανοιχτές μέσα στις δικές σας εστίες και να είστε πεπεισμένοι πως στα μάτια Θεού και Ανθρώπων, θα είστε οι άξιοι ευγενείς συμπολεμιστές κατά της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε αλλά και αγωνιστές για μία ζωντανή κοινωνία την επόμενη μέρα της κρίσης».

Στον ΒΟΑΚ η κίνηση οχημάτων είναι εντυπωσιακά μικρή και τα περιπολικά του τμήματος τροχαίας ΒΟΑΚ να βρίσκονται σε συνεχή επιτήρηση και ελέγχους στις εισόδους και εξόδους των περιφερειακών δρόμων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ