ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Επιμελητήριο Ρεθύμνου: Δανειοδότηση φερέγγυων επιχειρήσεων για κάλυψη επιταγών

0

Τη δανειοδότηση, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, φερέγγυων, μέχρι τώρα επιχειρήσεων, που αδυνατούν να καλύψουν επιταγές που έχουν εκδώσει, ζητά από τους Υπουργούς Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με έγγραφό του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, κ. Γεώργ. Γιακουμάκης, προκειμένου οι επιχειρήσεις αυτές να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και, με τον τρόπο αυτό, να περιοριστούν, επιπλέον, δυσβάσταχτες, αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά. Αναλυτικά, το έγγραφο του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης έχει ως εξής:

«Κύριοι Υπουργοί,

Τα πρόσφατα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση για το κλείσιμο μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων, στα πλαίσια της προσπάθειας περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, σε συνδυασμό με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, αλλά και την αβεβαιότητα για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής χρονιάς, έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη ρευστότητα και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Ένα από τα προβλήματα αυτά είναι η αδυναμία φερέγγυων, μέχρι τώρα, επιχειρήσεων να καλύψουν επιταγές που έχουν εκδώσει, λόγω του περιορισμού της ρευστότητας που διαθέτουν, τις αμφίβολες προοπτικές εξέλιξης της τουριστικής περιόδου, αλλά και της γενικότερης αβεβαιότητας που διακατέχει τον πληθυσμό και την οικονομία γενικότερα.

Η αδυναμία κάλυψης των επιταγών που έχουν εκδοθεί θα δημιουργήσει αλυσιδωτές, δυσμενείς επιπτώσεις και φαινόμενα ντόμινο στην αγορά με απρόβλεπτες συνέπειες.

Για την αποφυγή των δυσμενών αυτών επιπτώσεων, παρακαλούμε τις δικές σας ενέργειες προκειμένου οι φερέγγυες επιχειρήσεις που αδυνατούν να καλύψουν επιταγές που έχουν εκδώσει να μπορούν να δανειοδοτούνται από τις Τράπεζες, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και, με τον τρόπο αυτό, να περιοριστούν, επιπλέον, δυσβάσταχτες, αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά.

Με τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε στο αίτημά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ