ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Φόνος Τόνιας Ζόεβα: Απολογείται ο 60χρονος – Το πτώμα της Βουλγάρας δεν έχει ακόμη βρεθεί

0

Συνεχίζεται σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης της 38χρονης Τόνια Ζόεβα, η οποία εξαφανίστηκε τον Μάιο του 2018 από την ευρύτερη περιοχή του νομού Ρεθύμνου και θεωρείται από τις Αρχές ότι έχει δολοφονηθεί.

Η πολύκροτη δίκη ξεκίνησε πριν από λίγες εβδομάδες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων.

Κατηγορούμενος είναι ένας 60χρονος άνδρας, ο οποίος συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2018, καθώς φέρεται να σκότωσε τη Ζόεβα, με την οποία φέρεται να διατηρούσε δεσμό.

Μετά τη διακοπή της προηγούμενης συνεδρίασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα με την απολογία του 60χρονου κατηγορούμενου.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση εξετάστηκαν από το δικαστήριο οι μάρτυρες της υπόθεσης και διαβάστηκαν τα “αναγνωστέα” έγγραφα.

Τελικά, η Έδρα διέκοψε τη συνεδρίαση για σήμερα Παρασκευή. Η σημερινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων θα ξεκινήσει με την απολογία του κατηγορούμενου, ο οποίος αρνείται τα όσα του αποδίδονται από τις Αρχές. Κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθήσουν η πρόταση του εισαγγελέα περί ενοχής ή μη του κατηγορούμενου, οι αγορεύσεις των συνηγόρων της υπόθεσης και η έκδοση της απόφασης.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η εξαφάνιση της Τόνιας Ζόεβα είχε αναστατώσει την τοπική κοινωνία της Κρήτης και τη βουλγαρική παροικία του νησιού τον Μάιο του 2018.

Τα ίχνη της 38χρονης γυναίκας φέρεται ότι χάθηκαν από το Χουμέρι Μυλοποτάμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 38χρονη Βουλγάρα είχε κανονίσει να πάει για μπάνιο στη θάλασσα μαζί με δύο φίλες της. Εντούτοις, η Ζόεβα δεν εμφανίστηκε ποτέ, με αποτέλεσμα οι φίλες της να ανησυχήσουν...

Τέσσερις μήνες μετά την εξαφάνιση της Τόνιας Ζόεβα - η οποία ήταν μητέρα ενός παιδιού - η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη σύλληψη ενός 60χρονου Κρητικού.

Ο 60χρονος συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Μέχρι σήμερα το πτώμα της άτυχης γυναίκας δεν έχει βρεθεί, ωστόσο οι Αρχές θεωρούν βέβαιο ότι η 38χρονη από τη Βουλγαρία δολοφονήθηκε.

Ο 60χρονος άνδρας φέρεται να διατηρούσε δεσμό με την 38χρονη γυναίκα. Μέχρι και σήμερα, πάντως, ο κατηγορούμενος αρνείται ότι σκότωσε τη Ζόεβα. Ωστόσο, η Αστυνομία είχε εντοπίσει στο σπίτι του κηλίδες αίματος. Μετά τη σύλληψή του τον Σεπτέμβριο του 2018, ο 60χρονος οδηγήθηκε στον ανακριτή Ρεθύμνου. Μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2018 η Αστυνομία είχε εκδώσει ανακοίνωση σχετικά με τη σύλληψη του 60χρονου. «Η πολύμηνη συνδυαστική και μεθοδευμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 59χρονου (σ.σ. τότε) ημεδαπού που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με πρόθεση.

Ειδικότερα συνελήφθη χθες (σ.σ. την Πέμπτη 13/9/2018) το απόγευμα, στο Ρέθυμνο, ένας 59χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Ρεθύμνου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος 38χρονης αλλοδαπής, η οποία είχε εξαφανιστεί στις 11/5/2018 από περιοχή του δήμου Ρεθύμνου.

Για τη σύλληψή του πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου και ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον ανακριτή Ρεθύμνου», ανέφερε τότε η επίμαχη ανακοίνωση.

Η εξαφάνιση της Ιλίεβα - Δε βρέθηκε ποτέ η εγκυμονούσα Ντέσι

Περίπου την ίδια χρονική περίοδο με την εξαφάνιση της Ζόεβα είχε εξαφανιστεί και η συμπατριώτισσά της Ντέσι Ιλίεβα. Η 37χρονη Ντέσι, η οποία επίσης δεν εντοπίστηκε ποτέ, ήταν έγκυος κατά την εξαφάνισή της.

Τα ίχνη της χάθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Μαΐου 2018. Εκείνη την ημέρα, η 37χρονη φέρεται να είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τη μητέρα της αλλά και μια φίλη της. Συγκεκριμένα, η Ντέσι φέρεται να τις είχε ενημερώσει ότι θα πήγαινε με τον σύντροφό της σε ταβέρνα σε δάσος. Τέσσερα 24ωρα μετά την εξαφάνιση της Ντέσι Ιλίεβα, ο φίλος της και πατέρας του παιδιού που κυοφορούσε έβαλε τέλος στη ζωή του. Το τραγικό αυτό περιστατικό έμελλε να “πυροδοτήσει” εξελίξεις στην υπόθεση. Η μητέρα της Ντέσι, η οποία έφτασε εσπευσμένα στην Κρήτη από τη Βουλγαρία, αλλά και φίλες της αγνοούμενης 37χρονης ισχυρίστηκαν τότε ότι ο σύντροφός της - ο οποίος δεν ήθελε η Ντέσι να κρατήσει το παιδί τους - της έκανε κακό, πριν προβεί ο ίδιος στο απονενοημένο διάβημα.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ