ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Τα drone στην υπηρεσία της πολιτικής προστασίας

0

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι καθαρισμοί ρεμάτων στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου, αφού συνεχίζεται καθημερινά ο καταιγισμός νέων αιτημάτων από τις τοπικές κοινότητες.

Σε σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου, υπογραμμίστηκε παράλληλα, η ανάγκη μίσθωσης drone για τη συνδρομή του στο δύσκολο έργο των διασώσεων, ενώ ανακοινώθηκε ότι προσεχώς οι πολίτες θα ξεκινήσουν τις διαδικασίες ολοκλήρωσης των φακέλων αποζημίωσης από τη θεομηνία του Φλεβάρη, αφού εκδόθηκε το σχετικό ΦΕΚ.

Τρέχουν και δε φτάνουν τα συνεργεία της αυτοδιοίκησης και των εργολάβων σε καθαρισμούς ρεμάτων, αφού νέα αιτήματα καθαρισμών καταφτάνουν καθημερινά στις υπηρεσίες από τις τοπικές κοινότητες της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου. Σε ποσοστό 80% εκτιμάται ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες οι οποίες ακόμα και τώρα συνεχίζονται και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Στη διευρυμένη σύσκεψη του συντονιστικού πολιτικής προστασίας σήμερα στο Ρέθυμνο, τονίστηκε μεταξύ άλλων ότι κάθε χρόνο δαπανώνται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου, 40.000 ευρώ για πτήσεις ελικοπτέρων για την ανεύρεση αγνοουμένων.

Μάλιστα, τόσο το 2016 όσο και το 2018, η Κρήτη κατείχε την αρνητική πρωτιά στα περιστατικά διάσωσης. Ένα drone που θα μπορεί να νοικιαστεί, ώστε να συμβάλει αποτελεσματικά στο έργο της πολιτικής προστασίας και όχι μόνο, παρουσιάστηκε στη σύσκεψη.

Θετικές είναι, παράλληλα, οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις για την θεομηνία του περασμένου Φλεβάρη. Εκδόθηκε το ΦΕΚ που οριοθετεί τις περιοχές των 4 δήμων στο Ρέθυμνο, πλην Ανωγείων, όπου και θα αποζημιωθούν οι πληγέντες. Εντός των ημερών θα ενημερωθούν οι πολίτες για τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για την κατάρτιση των σχετικών φακέλων.

 

neakriti.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ