ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Πότε πιάνει δουλειά το γεωτρύπανο για τη ρωγμή στον ΒΟΑΚ

0

Το γεωτρύπανο πιάνει δουλειά την προσεχή Παρασκευή το αργότερο τη Δευτέρα, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος στην Κακιά Στροφή, επί του ΒΟΑΚ λίγο πριν τη Λυγαριά, από τις ρωγματώσεις πάνω στο οδρόστρωμα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, του ekriti, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, ενέκρινε χθες τη μελέτη σήμανσης και σε συνεργασία με την τροχαία ΒΟΑΚ θα τοποθετηθούν τα σήματα, ώστε η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα από Ηράκλειο προς Ρέθυμνο να γίνεται με χαμηλές ταχύτητες, καθώς παράλληλα το γεωτρύπανο του μελετητή, θα κάνει τη δουλειά του, δηλαδή να διαπιστώσει το εύρος ή καλύτερο το βάθος του προβλήματος.

Η διαδικασία θα διαρκέσει το αργότερο πέντε ημέρες.

Ήδη από αύριο Πέμπτη στο Ηράκλειο θα βρίσκονται στελέχη του Υπουργείου Υποδομών που θα επιβλέπουν την πορεία των γεωτρήσεων.

Στο μείζον ερώτημα αν δηλαδή ο δρόμος θα κλείσει, για έργα αποκατάστασης των ρηγματώσεων, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απάντηση.

Το σίγουρο είναι ότι μετά το πέρας των γεωτρήσεων, θα πρέπει να εκπονηθεί μελέτη αποκατάστασης, στη συνέχεια δημοπράτηση του έργου και έναρξη των έργων, διαδικασία που θα διαρκέσει μήνες.

Υπενθυμίζουμε ότι σε αυτοψία που έκαναν γεωλόγοι του ΓΕΩΤΕΕ υπογράμμισαν τον κίνδυνο ο δρόμος να κοπεί στα δύο και απέδωσαν το πρόβλημα σε πιθανή διαρροή από τα δίκτυα που μεταφέρουν νερό προς την Αγία Πελαγία που προκαλεί την έντονη διάβρωση.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ