ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Παιδικές χαρές ευρωπαϊκών προδιαγραφών

0

Οι παιδικές χαρές του δήμου Ρεθύμνου, αλλάζουν όψη, συμμορφώνονται με τις σύγχρονες προδιαγραφές και έρχονται πιο κοντά στον δημότη και ιδίως στα παιδιά.

Ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας ικανοποιείται, στο κέντρο σε πρώτο χρόνο και σταδιακά στις γειτονιές και τους οικισμούς. Έτσι πλέον, δεν χρειάζεται να μπει λουκέτο για λόγους ασφαλείας, όμως το ζητούμενο είναι να γίνει σεβαστή η δημόσια περιουσία, μακριά από ενδεχόμενους βανδαλισμούς.

Με δύο συμβάσεις των 230 και 330 χιλιάδων ευρώ και με έκπτωση 47,58% και 12% αντίστοιχα, οι παιδικές χαρές του δήμου Ρεθύμνου αλλάζουν όψη, ενώ αρκετές νέες θα δημιουργηθούν στα έργα ανάπλασης του αστικού ιστού αλλά και σε οικισμούς του μητροπολιτικού δήμου του Ρεθύμνου.

Η χρηματοδότηση είναι από ιδίους πόρους του δήμου Ρεθύμνου, αλλά και από το πρόγραμμα ΦιλόΔημος. Στόχος είναι να συμφωνούν οι παιδικές χαρές με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να μπει λουκέτο, λόγω των κινδύνων που ελλοχεύουν για τα παιδιά.

Αυτό που τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ρεθύμνου, Άγγελος Μαλάς, είναι να αγκαλιάσουν και να προστατεύσουν οι δημότες την δημόσια περιουσία του δήμου, μακριά από βανδαλισμούς, αφού μετά από προσπάθειες ετών ικανοποιείται το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για περισσότερες παιδικές χαρές και στις γειτονιές και τους οικισμούς και όχι μόνο στο κέντρο της πόλης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ