ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ξεκινά το πρόγραμμα χειμερινού τουρισμού

0

  • Ικανοποιητικά μηνύματα από τις διεθνείς εκθέσεις για την θερινή τουριστική περίοδο

ΤΟΥ ΜΑΝΟΥΣΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Με λιγότερα ξενοδοχεία σε λειτουργία θα συνεχιστεί φέτος το πρόγραμμα χειμερινού τουρισμού στην Κρήτη, καθώς από Χανιά και Ρέθυμνο μόνο ένα ξενοδοχείο στο Μπαλί Μυλοποτάμου και ένα ακόμα στην Γεωργιούπολη Αποκορώνου, δέχθηκαν να παραμείνουν ανοιχτά. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου κ. Μανώλη Τσακαλάκη, ο λόγος που τα λοιπά ξενοδοχεία, τα οποία συμμετείχαν στο πρόγραμμα, δεν θα ανοίξουν τους χειμερινούς μήνες, είναι κατ’ εξοχήν η άρνηση των εργαζομένων να παραμείνουν στην θέση τους και το χειμώνα. Οι περισσότεροι αρνήθηκαν να δουλέψουν, οπότε και οι ξενοδόχοι δεν μπήκαν στην διαδικασία για νέες προσλήψεις.

Το πρόγραμμα, ωστόσο, θα συνεχιστεί κανονικά και όπως τα προηγούμενα χρόνια, οι χειμερινοί επισκέπτες θα μένουν για τέσσερις ημέρες στο Ηράκλειο και για τρεις στην Γεωργιούπολη ή στο Μπαλί ανάλογα. Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλάκη, δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις αφίξεις αλλά θα συνεχιστούν όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια. «Οι ροές θα είναι ίδιες και δεν θα επηρεαστεί ο αριθμός των αφίξεων για φέτος» δήλωσε ο κ. Τσακαλάκης, ο οποίος έδειξε απογοητευμένος από την άρνηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων να εργαστούν στα ξενοδοχεία που είχαν ενδιαφερθεί να φιλοξενήσουν τουρίστες το χειμώνα και μάλιστα χωρίς εκπτώσεις στις οικονομικές απολαβές των εργαζομένων.

Να σημειωθεί, ότι το πρόγραμμα χειμερινού τουρισμού κλείνει φέτος τριετία, οπότε, στο τέλος της περιόδου θα υπάρξει αξιολόγηση των δεδομένων που προέκυψαν κατά την πρώτη εφαρμογή του ώστε να ληφθούν οι συμφέρουσες αποφάσεις για τα επόμενα χρόνια.

ΘΕΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

Στο μεταξύ τα μηνύματα από τις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις καταδεικνύουν πως η επόμενη τουριστική χρονιά, μάλλον, θα σταθεροποιηθεί στα νούμερα που καταγράφηκαν κατά την φετινή, η οποία μόλις ολοκληρώθηκε. Η μικρή μείωση σε σχέση με το 2018, αναμένεται να παγιωθεί κατά το 2020, σύμφωνα με το ενδιαφέρον που έχει διαφανεί μέσω των διεθνών πρακτορείων αλλά και της κίνησης που καταγράφηκε στα ελληνικά περίπτερα των τουριστικών εκθέσεων.

Μιλώντας μας για το θέμα ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου κ. Μανώλης Τσακαλάκης, δήλωσε, χαρακτηριστικά τα εξής: «Από τις ενδείξεις που είχαμε στις εκθέσεις του Λονδίνου και της Θεσσαλονίκης, φαίνεται πως του χρόνου θα ισορροπήσουμε και θα σταθεροποιηθούμε στις αφίξεις και τις διανυκτερεύσεις. Οφείλω να πω, ότι εκπλαγήκαμε θετικά καθώς και η Βρετανική αλλά και η Γερμανική αγορά ανταποκρίνονται σε υψηλά νούμερα και παράλληλα έχουμε πολλά και θετικά μηνύματα από άλλες αγορές. Θα πρέπει να τονίσω πως και εμείς οι ξενοδόχοι έχουμε δώσει καλές εκπτώσεις και πακέτα προσφορών. Είναι γενναίες προσφορές και έχουν γίνει νωρίτερα από πέρσι, οπότε, διαφαίνεται πως ο κόσμος ανταποκρίνεται. Ευελπιστούμε, λοιπόν, πως δεν θα έχουμε νέα πτώση αλλά θα είμαστε στα ίδια επίπεδα με το 2019, γεγονός, που μας γεμίζει αισιοδοξία.»

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο κ. Τσακαλάκης ξεκαθάρισε, πως δεν υπάρχουν περαιτέρω δυνατότητες εκπτώσεων στα ξενοδοχειακά πακέτα. «Η φορολόγηση του προϊόντος, δεν μας επιτρέπει άλλες εκπτώσεις» δήλωσε ο πρόεδρος των ξενοδόχων, για να τονίσει, ότι καμία από τις φοροελαφρύνσεις που έχει υποσχεθεί μέχρι σήμερα η κυβέρνηση, δεν έχει εφαρμοστεί στην πράξη και η οικονομική κατάσταση των ξενοδόχων και γενικά των τουριστικών παραγόντων παραμένει ιδιαίτερα επιβαρυμένη και κατά περιπτώσεις εύθραυστη και … ετοιμόρροπη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ