Στις Βρυξέλλες για τις εργασίες του ευρωπαϊκού φόρουμ των αριστερών οικολογικών και προοδευτικών δυνάμεων βρέθηκε ο ρεθυμνιώτης υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της γραμματείας της προοδευτικής συμμαχίας Θοδωρής Δουλουμπέκης
Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία είχε ευρύτατη εκπροσώπηση τόσο με στελέχη που προέρχονται παραδοσιακά από το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς αλλά και από εκπροσώπους της προοδευτικής συμμαχίας μεταφέροντας έμπρακτα την προσπάθεια σύγκλισης που επιχειρείται τόσο εντός όσο κι εκτός Ελλάδας κυρίως πάνω σε θέματα εργασίας, δημοκρατίας περιβάλλοντος και ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως τόνισε στο Ρέθεμνος News ο ρεθυμνιώτης της προοδευτικής Συμμαχίας Θοδωρής Δουλουμπέκης.
Μεταξύ άλλων η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτικη συμμαχία αποτελούνταν από τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη,τη Νατάσα Θεοδωρακοπούλου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΑ, και τη Ράνια Σβίγκου, υπεύθυνες από την Π. Γ. του ΣΥΡΙΖΑ για τον Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, τη Σία Αναγνωστοπούλου, αν. τομεάρχη Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, την Ειρήνη Αγαθοπούλου, βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, την Όλγα Αθανίτη και τον Λευτέρη Στουκογεώργο, μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΑ, τον πρώην βουλευτή, Σπύρο Δανέλλη, καθώς και τη Δανάη Κολτσίδα, μέλος της ΚΕ και διευθύντρια του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς.
